Задочници в УХТ: Несериозно е 3-ма да пречат на повече от 300 студенти

 

“Днес учебните занятия в УХТ преминаха изключително спокойно и изцяло в академична атмосфера, тъй като вероятно протестиращите срещу зелените сертификати колеги участват на протеста в София”. Това заяви Райко Онбашиев, студент втора година по магистърска програма „Безопасност на храните“ на среща с ръководството на университета. За себе си съобщи, че е ваксиниран и с бустерна доза, ръководи екип от 10 души в частна фирма, където е осигурена безопасна работна среда.

“Не смятам, че правата ни са ограничени, напротив – защитено е най-напред моето здраве и на колегите ми, както и интереса ни – да се обучаваме”, бе категоричен Онбашиев. “Благодарен съм за мерките, които са взети от ръководството на университета за нормалното и безопасно протичане на учебните занятия, което ми дава възможност да завърша желаната от мен магистратура, необходима за настоящата ми работа”.

Той увери, че протестиращите срещу въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки сред задочниците са само трима души. Всички останали не само стриктно спазват правилата, но са признателни на екипа на ректора проф. Пламен Моллов за предоставената възможност да се обучават присъствено. “Зеленият сертификат пази всички, които идват в университета – студенти и преподаватели. Колегите са наясно, че заповедта на ректора от 8 декември 2021 г. е изцяло съобразена с националните противо­епидемични мерки в момента. Дали ще посещаваме университет, МОЛ или ресторант изискванията са ясни, всеки трябва да ги спазва и ние го правим.

Несериозно е 3-ма души да се опитват да възпрепятстват достъпа до УХТ на повече от 300 студенти. Като средно интелигентни хора, някои от които изучават втора или дори трета магистратура, би трябвало да имаме необходимото ниво на култура и на знания, които предполагат по-високо доверие в медицинската наука“, заяви Онбашиев. Според него твърденията за чипиране и за рискове от ваксините са смехотворни.

Райко Онбашиев прогнозира, че броят на протестиращите сред задочниците в следващите дни няма да се увеличи, защото колегите напълно подкрепят достъпа до учебни занятия да става със зелен сертификат и са против действията на тримата недоволстващи.

Новини

Покана за Академичен съвет
януари 21, 2022От
УХТ оглави международен проект „Безопасни храни за Европейския съюз“
януари 19, 2022От
Държавата поема висшето образование за 27 земеделски специалности
януари 14, 2022От
ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ НА РЪКОВОДСТВОТО НА УНИВЕРСИТЕТА ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ- ПЛОВДИВ ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪВЕДЕНИТЕ СЪС ЗАПОВЕД № 963/08.12.2021 г. НА РЕКТОРА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ
януари 11, 2022От
УХТ е в топ 10 на българските университети!
януари 6, 2022От

Related Posts

Translate »