Ръководството на УХТ се срещна с украинските си студенти

Украинските студенти, които се обучават в УХТ, ще бъдат освободени от такси за общежитията до края на летния семестър. Освен това висшето училище може да предостави подслон на техни близки за периода на кризата, като осигури 30 места също в общежитията.


Това стана ясно на среща, която ръководството на университета проведе със студентите от Украйна. На нея те получиха уверение, че с тях ще се поддържа тясно сътрудничество и при нужда веднага ще им бъде оказвано съдействие и подкрепа.
В УХТ се обучават 31 студенти в 4 специалности, като 7 от тях са дипломанти. По време на разговора 8 от тях се включиха онлайн от чужбина.
Доц. Кремена Никовска, функционален декан по Студентска и социална дейност, припомни, че те са освободени от семестриални такси. Според нея УХТ е в готовност да провежда подготовката на украинските си студенти онлайн при невъзможност да присъстват на занятия. Всички учебни и методически материали са налични в системата за електронно обучение и са достъпни за тях. Тя увери, че поставените от украинските студенти битови въпроси ще бъдат уредени.
Зам.-ректорът по учебната дейност доц. д-р Христо Спасов обяви, че за студентите от Украйна ще бъдат осигурени допълнителни изпитни дати, а заверка ще им се дава при 50% присъствие на лекции и упражнения.


По време на срещата ректорът на УХТ проф. д-р Пламен Моллов закичи присъствалите с мартеници по стара българска традиция и им пожела здраве. Днес той също поздравен за Баба Марта от група български студенти и също получи пожелания за здраве.

Новини

УХТ изпрати 468 абсолвенти, сред тях 92-ма отличници
декември 3, 2022От
Бизнес и университет търсят нови възможности за научно сътрудничество
декември 2, 2022От
СТАРТИРА ИЗПЪЛНЕНИТО НА ПРОЕКТ E-FOOD
декември 2, 2022От
УХТ – единствен български партньор на Европейския институт за иновации и технологии в храните
декември 2, 2022От
ПРОМОЦИЯ НА ВИПУСК ‘2022 ГОДИНА НА 03.12.2022г. ОТ 10,00ч. В АУЛА “ ПРОФ. М. БЕШКОВ“
ноември 30, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »