Студенти и преподаватели от УХТ с активно участие на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ

Университетът по хранителни технологии (УХТ) се включва активно в различните изяви на международните изложения АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ, които се организират от 9 до 13 март 2022 г. в Международен панаир в Пловдив.

В 7-то издание на мегафорума за модерно земеделие, вино, храни и оборудване участват студенти и преподаватели.

На 9 март от 9 ч. в зала „България“ в Конгресния център стартира XI-та национална научно-практическа конференция с международно участие ,,Актуални проблеми на хранително-вкусовата индустрия според най-съвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба”.  Организатор е Съюзът по хранителна промишленост, а ректорът на УХТ проф. д-р Пламен Моллов ще приветства участниците на откриването.

„Специфика на регионалните вина – роля на селекцията на местни дрожди“ е темата на доклада на доц. д-р Христо Спасов, Зам.-ректор по учебна дейност и академичен състав на университета. Със своя презентация „От отпадък към продукт – скритият потенциал на българската маслодайна роза“ в конференцията ще се включи и инж. Рада Динкова, гл. асистент в катедра „Консервиране и хладилна технология“. Редовният докторант от катедра „Технология на месото и рибата“ инж. Николай Колев ще представи „Използване на натурални биологично активни компоненти в месни матрици“. С проект „EntreUnity – интегриране на предприемачеството в университетите“ ще запознае участниците във форума доц. Георги Тосков.

Студенти от УХТ за втора поредна година се заемат с отговорната задача да проучат мнението на най-претенциозното жури – потребителите. Те ще анкетират посетителите на изложенията в конкурса „Изборът на потребителите“, който се организира от УХТ и Международния панаир. На най-високо оценените храни и напитки ще бъдат връчени грамоти.

За нас и за нашите студенти е отлична възможност да се включим в най-мащабното икономическо събитие на Балканите, където науката и практиката си дават реална среща, обменят се идеи и се осъществяват множество лични контакти, коментира доц. Спасов.

Новини

ПОЗДРАВ НА РЕКТОРА ПО СЛУЧАЙ СТУДЕНТСКИЯ ПРАЗНИК
декември 7, 2022От
ПОКАНА ЗА ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ НА 12.12.2022г. ОТ 11,00ч. В ЗАЛА ХОРИЗОНТ
декември 7, 2022От
ПОКАНА ЗА АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ НА 12.12.2022г. от 10,00ч. В ЗАЛА ХОРИЗОНТ
декември 7, 2022От
Ученически конкурс МЛАДИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ 2023
декември 7, 2022От
Център срещу продоволствената криза. Идеята на проф. Пламен Моллов
декември 7, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »