Студенти и преподаватели от УХТ с активно участие на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ

Университетът по хранителни технологии (УХТ) се включва активно в различните изяви на международните изложения АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ, които се организират от 9 до 13 март 2022 г. в Международен панаир в Пловдив.

В 7-то издание на мегафорума за модерно земеделие, вино, храни и оборудване участват студенти и преподаватели.

На 9 март от 9 ч. в зала „България“ в Конгресния център стартира XI-та национална научно-практическа конференция с международно участие ,,Актуални проблеми на хранително-вкусовата индустрия според най-съвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба”.  Организатор е Съюзът по хранителна промишленост, а ректорът на УХТ проф. д-р Пламен Моллов ще приветства участниците на откриването.

„Специфика на регионалните вина – роля на селекцията на местни дрожди“ е темата на доклада на доц. д-р Христо Спасов, Зам.-ректор по учебна дейност и академичен състав на университета. Със своя презентация „От отпадък към продукт – скритият потенциал на българската маслодайна роза“ в конференцията ще се включи и инж. Рада Динкова, гл. асистент в катедра „Консервиране и хладилна технология“. Редовният докторант от катедра „Технология на месото и рибата“ инж. Николай Колев ще представи „Използване на натурални биологично активни компоненти в месни матрици“. С проект „EntreUnity – интегриране на предприемачеството в университетите“ ще запознае участниците във форума доц. Георги Тосков.

Студенти от УХТ за втора поредна година се заемат с отговорната задача да проучат мнението на най-претенциозното жури – потребителите. Те ще анкетират посетителите на изложенията в конкурса „Изборът на потребителите“, който се организира от УХТ и Международния панаир. На най-високо оценените храни и напитки ще бъдат връчени грамоти.

За нас и за нашите студенти е отлична възможност да се включим в най-мащабното икономическо събитие на Балканите, където науката и практиката си дават реална среща, обменят се идеи и се осъществяват множество лични контакти, коментира доц. Спасов.

Новини

V-та научно-техническа конференция „Опаковки – тенденции в развитието и приложението“
август 10, 2022От
УХТ В ТОП 3 НА ВИНАРСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ В СВЕТА
август 8, 2022От
УХТ В СТРАТЕГИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО СЪС СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН ВИНАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ
август 5, 2022От
Стартира изпълнението на Национална програма „Млади учени и постдокторанти – 2“
август 5, 2022От
УХТ- ОБЯВЯВА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ ЗА НЕЗАЕТИТЕ МЕСТА
август 4, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »