Олимпийска шампионка е новото рекламно лице в кандидатстудентската кампания на УХТ

Олимпийската шампионка на троен скок за младежи и девойки Александра Начева е новото рекламно лице на Университета по хранителни технологии в Пловдив за кандидатстудентската кампания 2022/2023.

Второкурсничката от специалност „Храни, хранене и диететика“ прие с огромно удоволствие предложението на ректора проф. д-р Пламен Моллов.

За мен ще бъде огромна чест да популяризирам университета и да помогна на младите хора да направят най-правилния избор за своето бъдеще, заяви Алекс и увери, че ще се включи в кампанията с радост и огромно удоволствие.

Гордее се, че нейното участие съвпада с една от значимите промени за висшето училище – въвеждането на магистърска програма под егидата на Международната организация по лозата и виното – OIV.

Преди 2 години, когато престижната класация на успелите хора „Forbes България“ – „30 под 30, клас 2020“ включи пловдивчанката в раздел „Спорт“, тя прави своя житейски и професионален избор – да продължи образованието си в УХТ.

Алекс е завършила престижната Езикова гимназия „Иван Вазов“ с испански език. „За университета не съм се чудила много, защото се намира в родния ми град, на 5 минути от мястото, където живея и най-важното – има единствената специалност, която искам да уча. Веднага получава подкрепа и от семейството си.

Според нея има пресечни точки между спорта и нейната специалност в УХТ. „За да издържаме на тежките тренировки, трябва да ядем качествена храна в точните ѝ количества. Разбира се, когато наближат състезанията, се налага да свалим няколко излишни килограма, като същевременно не губим от енергията и формата си, което също е много специфично“, обяснява Алекс.

В момента е ангажирана с тренировки по 2 пъти дневно. През останалото време учи. В университета ми е по-трудно, отколкото в училище, въпреки че имам разрешение да присъствам само на половината от занятията, признава тя.

За себе си казва, че е много креативен и творчески настроен човек – обича да рисува за приятелите си. Прави го в свободното си време, колкото и да е малко то.

„В УХТ продължават образованието си добре мотивирани млади хора, защото студентите, които се дипломират, имат възможности за реализация у нас и в чужбина, посочи проф. Моллов.- Изборът на Алекс за рекламно лице е направен единодушно от ръководството заради безспорните й качества и постоянния й стремеж да бъде по-добра и да се усъвършенства във всяко едно отношение.“

Новини

V-та научно-техническа конференция „Опаковки – тенденции в развитието и приложението“
август 10, 2022От
УХТ В ТОП 3 НА ВИНАРСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ В СВЕТА
август 8, 2022От
УХТ В СТРАТЕГИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО СЪС СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН ВИНАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ
август 5, 2022От
Стартира изпълнението на Национална програма „Млади учени и постдокторанти – 2“
август 5, 2022От
УХТ- ОБЯВЯВА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ ЗА НЕЗАЕТИТЕ МЕСТА
август 4, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »