Олимпийска шампионка е новото рекламно лице в кандидатстудентската кампания на УХТ

Олимпийската шампионка на троен скок за младежи и девойки Александра Начева е новото рекламно лице на Университета по хранителни технологии в Пловдив за кандидатстудентската кампания 2022/2023.

Второкурсничката от специалност „Храни, хранене и диететика“ прие с огромно удоволствие предложението на ректора проф. д-р Пламен Моллов.

За мен ще бъде огромна чест да популяризирам университета и да помогна на младите хора да направят най-правилния избор за своето бъдеще, заяви Алекс и увери, че ще се включи в кампанията с радост и огромно удоволствие.

Гордее се, че нейното участие съвпада с една от значимите промени за висшето училище – въвеждането на магистърска програма под егидата на Международната организация по лозата и виното – OIV.

Преди 2 години, когато престижната класация на успелите хора „Forbes България“ – „30 под 30, клас 2020“ включи пловдивчанката в раздел „Спорт“, тя прави своя житейски и професионален избор – да продължи образованието си в УХТ.

Алекс е завършила престижната Езикова гимназия „Иван Вазов“ с испански език. „За университета не съм се чудила много, защото се намира в родния ми град, на 5 минути от мястото, където живея и най-важното – има единствената специалност, която искам да уча. Веднага получава подкрепа и от семейството си.

Според нея има пресечни точки между спорта и нейната специалност в УХТ. „За да издържаме на тежките тренировки, трябва да ядем качествена храна в точните ѝ количества. Разбира се, когато наближат състезанията, се налага да свалим няколко излишни килограма, като същевременно не губим от енергията и формата си, което също е много специфично“, обяснява Алекс.

В момента е ангажирана с тренировки по 2 пъти дневно. През останалото време учи. В университета ми е по-трудно, отколкото в училище, въпреки че имам разрешение да присъствам само на половината от занятията, признава тя.

За себе си казва, че е много креативен и творчески настроен човек – обича да рисува за приятелите си. Прави го в свободното си време, колкото и да е малко то.

„В УХТ продължават образованието си добре мотивирани млади хора, защото студентите, които се дипломират, имат възможности за реализация у нас и в чужбина, посочи проф. Моллов.- Изборът на Алекс за рекламно лице е направен единодушно от ръководството заради безспорните й качества и постоянния й стремеж да бъде по-добра и да се усъвършенства във всяко едно отношение.“

Новини

ПОЗДРАВ НА РЕКТОРА ПО СЛУЧАЙ СТУДЕНТСКИЯ ПРАЗНИК
декември 7, 2022От
ПОКАНА ЗА ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ НА 12.12.2022г. ОТ 11,00ч. В ЗАЛА ХОРИЗОНТ
декември 7, 2022От
ПОКАНА ЗА АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ НА 12.12.2022г. от 10,00ч. В ЗАЛА ХОРИЗОНТ
декември 7, 2022От
Ученически конкурс МЛАДИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ 2023
декември 7, 2022От
Център срещу продоволствената криза. Идеята на проф. Пламен Моллов
декември 7, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »