
Покана за MANAGING GAMIFICATION 101 на 09.06.2023г. от 15.00ч. в аула 202, блок 2
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Университетът по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив отново става домакин на 3 събития на 15 април 2022 г.
От 10 ч. до 15 ч. се организира Денят на отворените врати във висшето училище. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с всички специалности, за които могат да кандидатстват и да поговорят за всичко, което ги интересува относно кандидатстудентската кампания (КСК 2022). Ще се запознаят с преподаватели от трите факултета, материалната база и условията, в които се провежда обучението в отделните направления и специалности.
От 11 ч. до 14 ч. ще могат да присъстват на финала на Първия национален конкурс „Млади изследователи“, който ще се проведе в Аула 205 в бл. 1. На него всеки от 22-та отбора от 15 училища в страната и чужбина ще представи своята разработка в 5-минутна презентация в тематичните области:
Конкурсът ще завърши с официална церемония по награждаване на участниците.
„Състезание от такъв голям мащаб се организира за първи път от висше училище у нас. В него се включиха ученици не само от 12-ти клас, но от 11-ти и 10-ти клас. Разработките са много интересни и представени през погледа на учениците. Дори и ние като преподаватели бяхме много впечатлени, но да не издаваме повече тайни“, каза доц. Десислава Вангелова, преподавател от катедра „Технология на месото и рибата“. На финала ще се представи разработка и на участник от БСУ „Христо Ботев“ в Братислава.
Според доц. Вангелова желаещите да се включат в надпреварата са много, защото отлично представилите се имат възможността да продължат образованието си в УХТ. Големият интерес се дължи и на факта, че 82% от завършилите веднага започват работа по специалността си у нас и в чужбина.
Гостите на 15 април ще дегустират от продукцията на студентите, специално подготвена за деня на отворените врати и ще бъде презентирана от самите тях. В презентационните шатри на катедрите, ще бъдат изложени традиционни и иновативни продукти от месо и риба, мляко и млечни продукти, сокове, сосове, сладка, бири и вина, хлебни и сладкарски изделия и козметични anti-age изделия.
За трета поредна година в двора на Университета по хранителни технологии ще се проведе и Фермерския фестивал „Произведено с любов за вас“, който се организира също на 15 април 2022 г. от 9 до 17 ч.
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Предложение за
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от сп. „Beverages“
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: register@uft.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 643 977
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |