
В общежитие като луксозен хотел ще живеят студентите от УХТ
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от „Тук е
Публикувано от
С голямо вълнение, радост и много изненади премина среща на над 400 випускници, завършили през 90-те години на миналия век, която се проведе на 29 април в аула „Проф. Милен Бешков“ в Университета по хранителни технологии. Тържеството е част от честванията по повод 70-годишнината от създаването на Висшия институт по хранително-вкусова промишленост, сега УХТ.
Гости на празника бяха доайени преподавали, сред които проф. Христо Крачанов, проф. Иван Мургов, проф. Димитър Хаджикинов, проф. Георги Вълчев, проф. Иван Панчев, проф. Ангел Вангелов, проф. Петър Панайотов, доц. Стефчо Кемилев, доц. Марин Данчев, доц. Андрея Костов и др., ръководството на висшето училище, гости и преподаватели. Специален гост на тържеството беше г-н Мехмед Дикме – член на Съвета на настоятелите на УХТ и възпитаник на УХТ.
В своето обръщение към присъстващите, Ректорът заяви, че през годините висшето училище поддържа прекрасни отношения с бизнеса във всички сфери на хранително-вкусовата промишленост, чиито представители са възпитаниците на УХТ. Той благодари на успешно реализиралите се специалисти за подкрепата и помощта им и за примера, който дават на настоящите студенти.
Проф. Крачанов, известен у нас и в чужбина като „Бащата на аронията“, изнесе емоционално слово към възпитаниците и ги увери, че те са гръбнакът на хранителната и туристическата индустрия в страната. Всички в препълнената аула, станали на крака, аплодираха иноваторът в областта на функционалните напитки. Проф. Крачанов пожела на всички присъстващи, дошли специално за срещата от всички краища на страната, много успехи в реализирането на нови идеи и постижения в една от най-приоритетните области на човешката дейност – хранителната промишленост.
На тържеството бяха връчени почетни плакети и грамоти на преподаватели за значителен принос в развитието и утвърждаването на университета. Почетна грамота за изключителен принос за преобразуване на ВИХВП в Университет получи Мехмед Дикме, който по време на своя мандат като министър на земеделието и горите (2001- 2005 г.) е спомогнал това да се случи. Основен принос за това има и тогавашният ректор проф. Димитър Хаджикинов, на когото в началото на академичната година бе връчена статуетката „Плодотворие“ на УХТ, изработена от скулптура Цвятко Сиромашки.
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от „Тук е
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Изпълнителният директор
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: register@uft.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |