
70 години катедра „Технология на месото и рибата“
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Днес е
Публикувано от
Във фокуса на устойчивите практики в кулинарното производство, студенти от катедра „Туризъм и кулинарен мениджмънт“ представиха достойно България на световната кулинарна карта.
Заедно със своя ментор, ас. Ангелина Титерякова българският отбор от УХТ участва в съревнование с представители на Италия, Северна Македония и Словакия.
Завидни похвати, насочени към опазване на хранителното богатство и традициите в кулинарната практика чрез използване на сезонни продукти, традиционни кулинологични методи и много любов към храната студентите избраха да представят традиционните български вкусове – салата от пресни домати с маринована печена чушка и пресносолно сирене, както и много популярните в България мекици, приготвени с подбъркано квасено тесто и поднесени с домашно сладко от дюли с индрише и сирене.
Опазването на природата и създаването на устойчиви модели в аграрния сектор, включително и преработването на продуктите са неразделна част от съвременното разбиране за хранене, споделиха студентите от специалност „Туризъм“ и „Хотелиерство и ресторантьорство“.
Освен да приготвяме нашата храна и да се наслаждаваме на нейните вкусови качества ние трябва да следим за нейния път от фермата до трапезата и да се стремим да създаваме необходимите условия за нейното количествено и качествено използване в условията на все по-голяма глобализация на пазара.
Като студенти, чиито профил е с акцент върху туристическата дейност, а туризмът днес е един от най-силно развиващите се отрасли сме длъжни да преподаваме и следваме тенденциите в устойчивото планиране, управление и използване на природните ресурси използвани за храна, сподели ас. Титерякова.
Организаторите на събитието благодариха за огромния ентусиазъм и пожелаха на участниците в събитието творческо дръзновение, креативност и много успехи.
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Днес е
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Изборът на
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Доц. Весела
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: register@uft.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 643 977
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |