
Покана за Общо събрание на УХТ на 05.12.2023г. от 13.00ч. в аула „проф. Милен Бешков“
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Списък на
Публикувано от
Младежките конференции винаги са интересни, защото младите хора са носители на иновациите, а Университетът по хранителни технологии е една от стоте иновационни точки на Европейския съюз. С тези думи ректорът на УХТ проф. Пламен Моллов откри 16-та Национална младежка научно-практическа конференция с международно участие „Иновации в хранително-вкусовата промишленост – проблеми и перспективи“. Той увери участниците във форума, че иновациите ще им дадат възможност да намерят своето място в бъдеще и да бъдат полезни както за себе си, така и за страната.
Ректорът удостои Съюза по хранителна промишленост с плакет „70 години УХТ“ по повод годишнината, която се чества през 2023-а. Той бе връчен на гл. секретар инж. Соня Бургуджиева. Съюзът е дългогодишен съорганизатор на младежките конференции, на които университетът е домакин.
Работата на конференцията продължи с презентацията на Министерство на земеделието и храните „Схеми за качество на земеделски и хранителни продукти. Актуална ситуация и бъдещи възможности“ Тя бе направена от Иванка Статкова от Дирекция „Политики по агрохранителната верига“.
„Интелектуалната собственост – начин на употреба“ представи д-р инж. Марио Христов, председател на Съюз на изобретателите в България.
Следващите презентации бяха направени от представители на БАБХ, МЗХ, бизнеса и преподаватели от УХТ – Пловдив, Институт по криобиология и хранителни технологии и Институт по земеделие, Кюстендил. Те запознаха участниците с новите законодателни изисквания при влагане на хранителните добавки и с възможностите за приложение на отпадъчни продукти и храни.
Във втората част докторанти и студенти на УХТ – Пловдив представиха своите разработки в две тематични направения: „Хранителна наука и технология“ и „Кетъринг, туризъм, икономика“.
Участници във форума бяха и ученици от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив, които правиха опити на живо.
Физикохимични и сензорни характеристики на желирани бонбони с пчелен мед, на билкови медовини с екстракти от розов цвят, хвойна и мащерка, пътят на предприемача от идеята до клиента, възможностите за кетъринг в круизен кораб и традициите в храненето на бесарабските българи, бяха част от дискутираните теми на конференцията.
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Списък на
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: register@uft.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |