
Покана за Общо събрание на УХТ на 05.12.2023г. от 13.00ч. в аула „проф. Милен Бешков“
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Списък на
Публикувано от
Делегация от УХТ, водена от зам.-ректора проф. Галин Иванов, проведе работна среща в Анадолската професионална гимназия по кулинария и туризъм (АПГКТ) в Болу-Менген. Посещението беше договорено по време на Международния бизнес-университетски форум, проведен през м. юли в Истанбул и организиран съвместно от Българо-турската търговско-индустриална камара и УХТ. Тогава бяха положени и основите на сътрудничество с фирма United Global Viza Services. Срещата бе организирана от г-н Мутлу Йоздемир – мениджър на фирмата.
В хода на разговорите с г-н Абдурахман Еларслан, директор на АПГКТ, бяха планирани конкретни дейности за стартиране на сътрудничеството между двете институции. В средата на м. февруари 2024 г. в АПГКТ ще се проведе ден на кариерата, в рамките на който ще бъдат подробно представени възможностите за бакалавърско обучение в УХТ. Екипи от ученици и учители от АПГКТ ще участват в следващото издание на състезанието “Млади изследователи”, което УХТ успешно организира през последните две години. В края на срещата домакинът изненада проф. Иванов с отправено професионално предизвикателство ‒ да даде своята експертна оценка за нов асортимент полутвърдо сирене, разработен от ученически екип.
АПГКТ отваря врати през 1985 г. като първото специализирано училище за обучение на професионални готвачи в Турция. Изборът на Болу-Менген не е случаен ‒ още от имперските времена този регион се слави със своите майстори готвачи, като традициите се предават между поколенията и до днес. На практика, всички топ шефове от съвременната кулинарна сцена на Турция са бивши възпитаници на училището. Сред тях има и водещи мениджъри в ресторантьорския и хотелиерския бизнес, включително в Западна Европа, САЩ, Дубай и др. Понастоящем в АПГКТ се обучават приблизително 1000 ученици от над 60 турски провинции.
Връчване на почетния знак на ректора на УХТ.
Училищният музей на традиционната турска кухня.
Разработеният нов асортимент сирене.
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Списък на
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: register@uft.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |