Търсене
Close this search box.

50 години катедра „Промишлена топлотехника“ в УХТ: „Еталон за прецизност, и преди и сега!“

Публикувано от

Катедра „Промишлена топлотехника“ отпразнува днес своя 50-годишен юбилей под надслов „Връзка между специалисти“. Тържеството е част от честванията по повод 70 години от създаването на Университета по хранителни технологии.

Катедрата е създадена през 1973 г., а първият й ръководител е доц. Георги Кименов, каза сегашният ръководител доц. Иван Киряков. Той изнесе презентация за историята на катедрата, нейните преподаватели, изследователски проекти, учебни дисциплини, и подчерта, че за 50 години тук своето образование са получили повече от 900 студенти. Той добави, че през годините катедрата поддържа прекрасни отношения с редица фирми от областта на топлинната и хладилната техника, както и от областта на проектиране и изработване на апарати за ХВП.

На събитието присъстваха представители на ръководството на УХТ, председателят на Камарата на инсталаторите, успешно реализирали се възпитаници, бивши и настоящи преподаватели от катедрата.

По случай празника поздрави поднесоха доц. Кирил Михалев – председател на Общото събрание на УХТ, доц. Христо Спасов – зам.-ректор по учебна дейност и академичен състав, проф. Галин Иванов – зам.-ректор по научна  и международна дейност, проф. Валентина Алексиева – декан на Стопански факултет.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.