Обучението на специализацията „Екология и контрол при производството на храните“, към специалност „Анализ, контрол и екология на храните“, се провежда в катедра „Инженерна екология“. То е насочено към изграждане на високо квалифицирани специалисти в областта на хранителните технологии, анализ, контрол и екология в производството на храни. Чрез две форми на обучение (редовна и задочна) се подготвят висококвалифицирани специалисти с образователно квалификационна степен „Бакалавър” и професионална квалификация „Инженер”
Обучението за придобиване на ОКС „Бакалавър“ по специалност “Анализ, контрол и екология на храните” в редовна и задочна форма е с продължителност 4 години (8 семестъра). Учебният план включва задължителни, избираеми и факултативни дисциплини, като в четвърти курс се изучават такива, свързани със специализацията „Екология и контрол при производството на храните“. Това дава възможност дипломираният „инженер“ да придобие фундаментални инженерни, химични, управленски и професионални знания в своята сфера на дейност. Той притежава освен това познания и практически умения и по съвременни екологични проблеми в областта на хранителната индустрия.
Придобитата фундаментална химична, инженерна и професионална подготовка, владеене на технологичните методи и процеси, както и контролни, орагнизационни, управленски и други механизми в сферата на дейността си, дава на дипломираният „инженер“ по “Екология и контрол при производството на храните“ с ОКС „Бакалавър“ следните възможности:
Придобитата по време на обучението професионална квалификация позволява на завършилите, да заемат:
Длъжности като преподаватели в специализираните училища в системата на университетското, колежанското и средното образование
изпълнителски и ръководни длъжности, изискващи висше образование по специалността “Анализ, контрол и екология на храните”, както в държавния, така и в частния сектор на производствената, научно-изследователската и образователната сфера, и в областта на екологията и опазването на околната среда
Длъжности като експерти към МОСВ, към МЗХ, експерти в РИОСВ и ИАОС, към съответни общински служби, лаборатории, научноизследователски институти, консултантски служби
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: register@uft.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |