Придобилите образователно-квалификационната степен „бакалавър“, специалност “Хотелиерство и ресторантъорство”, получават икономически, управленски, инженерни, технологични и специфични професионални знания и умения, както и чуждоезикова подготовка, които му дават възможност да се реализира конкурентно в хотел-ресторантския бизнес.
Бакалавърът по “Хотелиерство и ресторантьорство” е подготвен е да планира, организира, ръководи и контролира обслужването на гостите в хотелите и ресторантите; познава технологичните процеси, . организацията, управлението и техниката в хотелиерството и ресторантьорството; допълнителните дейности в хотела; съвременните маркетингови и рекламни концепции; съвременните изисквания за качество в хотелиерството и ресторантьорството.
Дипломираният бакалавър по “Хотелиерство и ресторантьорство” умее: да осъществява контрол върху технологичните процеси в хотела и ресторанта, суровините и готова ресторантска продукция, и да управлява технико-технологичните процеси; да създава нови продукти в хотела и ресторанта; да осъществява контрол върху качеството; да прилага съвременните средства в допълнителните хотелиерски услуги; да контролира експлоатацията на машините, апаратите и инсталациите, използвани в хотелиерството и ресторантьорството; да организира хотелиерски услуги; да създава благоприятен социално-психологичен климат във фирмата и да работи в екип; да участва в маркетинговата и рекламна дейност.
Включените в учебния план дисциплиниосигуряват интердисциплинарни знания и умения за производството, реализацията и потреблението всистемата кетъринг-индустрията.Обучението включва дисциплини от слените групи:
а) Задължителни: Гарантират изпълнението на поставената цел за придобиване накачествено висше образование по специалността “Хотелиерство и ресторантьорство” за образователно квалификационната степен „бакалавър“.
б) Задължително избираеми: Те са подбрани така, че да задълбочават знанията на студентите и дават възможност за получаване на определена специализация в рамките на учебния план.
в) Свободно избираеми: Дават възможност за допълване на знанията и задоволяване на специфични интереси в професионалната област.
Придобитата квалификация “бакалавър”, дава възможност на студентите да продължат образованието си в следващите две степени – „магистър“ и „доктор“.
Завършилите бакалавър по “Хотелиерство и ресторантьорство” могат да работят като ръководители, висококвалифицирани изпълнтели, организатори, мениджъри, технолози, специалисти по маркетинг и реклама в:
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: register@uft.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |