В специалността “Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти” се обучават студенти за придобиване на образователно – квалификационна степен “магистър” със срок на обучение 1 годинa за завършили УХТ и 2 години за завършили други ВУЗ-ове.
Обучението се провежда в редовно и задочно форма.
Инженерът със специалност „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ с ОКС „Магистър“ има фундаментална и професионална подготовка, владее стопанско-организационните, управленческите и социалните механизми в сферата на дейността си. Той може да осъществява производствено-технологична, организационно-управленческа, контролна, проектантска, изследователска и преподавателска дейност в съответните подотрасли на хранително-вкусовата промишленост е висококвалифициран специалист за нуждите на съответните подотрасли на хранителната промишленост – зърносъхранението, зърнопреработването, хлебопроизводството, сладкарството и фуражната промишленост.
Студентите обучаващи се в магистърска степен изучават: специални технологии в зърносъхранението, зърнопреработването, хлебопроизводството, иновации в сладкарството, специално технологично обзавеждане, аспирационни уредби и пневматичен транспорт, функционални храни на зърнена основа, безопасност и системи за управление на качеството в зърнопреработвателната, хлебната и сладкарската промишленост.
Те имат възможност за тясна задълбочена квалификация чрез развитие на научен проблем под формата на индивидуална разработка в определено направление.
Дипломираният инженер по „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ с ОКС „Магистър“ умее:
Да усъвършенства знанията си и повишава квалификацията си, както самостоятелно, така и чрез продължаване на образованието си в образователната и научна степен „ДОКТОР“.
Да провежда специализиращо обучение на специалисти със средно
и висше образование;
Да планира и организира, контролира и управлява производственотехнологичните процеси.
Да проектира предприятия и технологични линии.
Да контролира и управлява качеството на суровините, материалите, полуфабрикатите и готовата продукция;
Да ръководи и провежда необходимите органолептичен, физикохимичен, биохимичен и микробиологичен анализ;
Да оразмерява, регулира и оптимизира работните параметри на технологичното обзавеждане на предприятията.
Да създава и внедрява нови технологии и асортименти в производството.
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: register@uft.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 643 977
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |