Мениджмънт в хотелиерството
и ресторантьорството
Придобилите образователно-квалификационната степен “магистър”, специалност “Мениджмънт в хотелиерството и ресторантьорството”, притежават фундаментални управленски, икономически, инженерно-технологични и широкопрофесионални знания в областта на хотелиерството и ресторантьорството със задълбочена научно-теоретична и практическа подготовка.
Обучението по тази специалност формира профилност в областта на управлението, маркетинга, финансите и икономиката свързани с инженерната дейност. Магистърът е подготвен да управлява цялостния процес в системата на хотелиерството и ресторантьорството съобразно европейските и национални изисквания и ценности в т.ч: разработването на съвременни реинженерингови, маркетингови и логистични концепции, бизнес стратегии и изисквания в хотелиерството и ресторантьорството на фирмено и браншово равнище.
Завършилите специалисти получават квалификацията „инженер-мениджър”.
Завършилите образователно-квалификационната степен “Магистър” могат да изпълняват ръководни функции и да ръководят инженерната дейност в сферата на хотелиерския и ресторантьорски бизнес, в научно изследователски организации, държавната и местна администрация и други сфери и отрасли на националната икономика. Комплексната подготовка дава възможност за успешна реализация в областта на инженеринга, анализа, реинженеринга, планирането, маркетинга, производството, иновациите, дистрибуцията, финансите, счетоводството, логистиката и контрола засягащ хотелиерството и ресторантьорството.