Дипломираният специалист с образователноквалификационна степен “МАГИСТЪР” по
специалност “Преработка и хладилна технология на плодовете и зеленчуците” може да се реализира
като:
Дипломираният специалист с образователно-квалификационна степен “МАГИСТЪР” по специалност “Преработка и хладилна технология на плодовете и зеленчуците” получава задълбочена научно-теоретична и научно-приложна подготовка относно химичните, микробиологичните, техническите и организационно-управленските аспекти на преработката на плодове и зеленчуци и хладилната технология на хранителните продукти.
Получените интердисциплинарни знания и умения дават възможност за:
● изследване, моделиране и оптимизиране на процесите при преработката на плодове и зеленчуци и хладилната обработка на хранителни продукти от растителен и животински произход;
● разработване и внедряване на нови технологии и асортименти;
● проектиране на предприятия и технологични линии;
● провеждане на специализиращо обучение на специалисти със средно и висше образование.
Специализиращото обучение задълбочава получените в ОКС “Бакалавър” базови технологични и технически знания – технологии и съоръжения за преработка на плодове и зеленчуци (стерилизирани и сушени продукти; сокове и плодово-захарни продукти), хладилна технология на растителните продукти (плодове, зеленчуци и гъби), хладилна технология на животинските продукти (месо, птици, риба и продукти от тях; мляко, млечни продукти и сладолед) и хладилници и хладилни инсталации – в посока на:
● системи за управление на безопасността и качеството на храните;
● биоконсервиране на плодовете и зеленчуците;
● функционално-здравословни храни и напитки;
● водна активност при консервиране на храните;
● проектиране, експлоатация, контрол и управление на хладилни и климатични инсталации.
Практическото обучение на студентите се осъществява със съдействието на водещи предприятия за преработка на плодове и зеленчуци, хладилни бази и логистични центрове и научно-изследователски институти в България.
Специализиращата катедра има също дългогодишни традиции в провеждането на учебно-познавателна практика в предприятия и университети в чужбина, включително Германия, Швейцария, Словакия, Хърватия, Русия и др., както и индивидуални специализации за разработване на дипломни работи в европейски университети.
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: register@uft.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |