Специалности
Бакалавър
Технология и качество на храни
Специализации:
- Технология на месото и рибата
- Технология на млякото и млечните продукти
- Технология на продуктите от плодове и зеленчуци
Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти
Технология на парфюмерийни, козметични и ароматно-вкусови продукти
Анализ, контрол и екология на храните
Специализации:
Магистър
Индустриални и фармацевтични биотехнологии
Технология на продуктите от месо, риба и яйца
Технология и управление при производството на млечни продукти
Преработка и хладилна технология на плодовете и зеленчуците
Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти
Технология на виното и пивото
Технология на тютюна и тютюневите изделия
Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката
Технология на захарта, захарните изделия, нишестето и нишестените хидролизати
Анализ и контрол на хранителните продукти
Безопасност на храните
Функционални храни
Клетъчна и молекулярна биотехнология
Technology of Wine and Wine-Based Beverages
Хранително машиностроене
Опаковане и опаковъчна техника за хранителната, вкусовата и биотехнологичната промишленост
Машини и апарати за хранително-вкусовата промишленост
Автоматика, информационна и управляваща техника
Компютърни системи и технологии
Топлотехника
Хладилна и климатична техника
Енергийна ефективност
Енергиен мениджмънт
Електроенергийна ефективност