ОБРАЗОВАТЕЛНО – КВАЛИФИКАЦИОННА СТЕПЕН “БАКАЛАВЪР”
УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ НА СПЕЦИАЛНОСТИТЕ В
ТЕХНОЛОГИЧЕН ФАКУЛТЕТ
Специалност | Учебни програми |
АНАЛИЗ, КОНТРОЛ И ЕКОЛОГИЯ НА ХРАНИТЕ | АНОТАЦИИ |
БИОТЕХНОЛОГИИ | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИЯ И ДИЗАЙН НА ХРАНИ И АРОМАТНО-ВКУСОВИ ПРОДУКТИ | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИЯ И КАЧЕСТВО НА ХРАНИ | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ВИНОТО И ПИВОТО | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗЪРНЕНИТЕ, ФУРАЖНИТЕ, ХЛЕБНИТЕ И СЛАДКАРСКИТЕ ПРОДУКТИ | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИИ НА ФЕРМЕНТАЦИОННИТЕ ПРОДУКТИ | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ПАРФЮМЕРИЙНИ, КОЗМЕТИЧНИ И АРОМАТНО-ВКУСОВИ ПРОДУКТИ | АНОТАЦИИ |
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА
/специализация/ | Форма на обучение |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ХРАНИ И АРОМАТИЧНИ ПРОДУКТИ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗЪРНЕНИТЕ, ФУРАЖНИТЕ, ХЛЕБНИТЕ И СЛАДКАРСКИТЕ ПРОДУКТИ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА
/специализация/ | Форма на обучение |
ТЕХНОЛОГИИ НА ФЕРМЕНТАЦИОННИТЕ ПРОДУКТИ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА
/специализация/ | Форма на обучение |
ТЕХНОЛОГИЯ И КАЧЕСТВО НА ХРАНИ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
ТЕХНОЛОГИЯ И ДИЗАЙН НА ХРАНИ И АРОМАТНО-ВКУСОВИ ПРОДУКТИ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ВИНОТО И ПИВОТО | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
АНАЛИЗ КОНТРОЛ И ЕКОЛОГИЯ НА ХРАНИТЕ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
БИОТЕХНОЛОГИИ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА /специализация/ | Форма на обучение |
„ТЕХНОЛОГИЯ И КАЧЕСТВО НА ХРАНИ “
Технология на месото и рибата Технология на млякото и млечните продукти | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
„ТЕХНОЛОГИЯ И ДИЗАЙН НА ХРАНИ И АРОМАТНО-ВКУСОВИ ПРОДУКТИ “
Технология на козметиката, маслата и тютюневите изделия | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
„ТЕХНОЛОГИЯ НА ВИНОТО И ПИВОТО“ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
„АНАЛИЗ КОНТРОЛ И ЕКОЛОГИЯ НА ХРАНИТЕ“
Анализ и контрол на хранителните продукти Екология и контрол при производството на храните | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
„БИОТЕХНОЛОГИИ“ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА /специализация/ | Форма на обучение |
„ТЕХНОЛОГИЯ И КАЧЕСТВО НА ХРАНИ “
Технология на месото и рибата Технология на млякото и млечните продукти | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
„ТЕХНОЛОГИЯ И ДИЗАЙН НА ХРАНИ И АРОМАТНО-ВКУСОВИ ПРОДУКТИ“
Технология на козметиката, маслата и тютюневите изделия | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
„ТЕХНОЛОГИЯ НА ВИНОТО И ПИВОТО“ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
„АНАЛИЗ И КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ“
Анализ и контрол на хранителните продукти | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
„БИОТЕХНОЛОГИИ“ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
ОБРАЗОВАТЕЛНО – КВАЛИФИКАЦИОННА СТЕПЕН “МАГИСТЪР”
УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ НА СПЕЦИАЛНОСТИТЕ В
Технологичен факултет
Наименование на специалност | Срок | Учебна програма | |
АНАЛИЗ И КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
ИНДУСТРИАЛНИ И ФАРМАЦЕВТИЧНИ БИОТЕХНОЛОГИИ | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
ИНОВАЦИИ В НАПИТКИТЕ И СОМЕЛИЕРСТВО | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
КЛЕТЪЧНА И МОЛЕКУЛЯРНА БИОТЕХНОЛОГИЯ | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
ПРЕРАБОТКА И ХЛАДИЛНА ТЕХНОЛОГИЯ НА ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦТЕ | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИЯ И УПРАВЛЕНИЕ ПРИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ВИНОТО И ПИВОТО | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗАХАРТА, ЗАХАРНИТЕ ИЗДЕЛИЯ, НИШЕСТЕТО И НИШЕСТЕНИТЕ ХИДРОЛИЗАТИ | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗЪРНЕНИТЕ, ФУРАЖНИТЕ, ХЛЕБНИТЕ И СЛАДКАРСКИТЕ ПРОДУКТИ | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИЯ НА МАЗНИНИТЕ, ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА, ПАРФЮМЕРИЯТА И КОЗМЕТИКАТА | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРОДУКТИТЕ ОТ МЕСО, РИБА И ЯЙЦА | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ТЮТЮНА И ТЮТЮНЕВИТЕ ИЗДЕЛИЯ | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО В ХРАНИТЕЛНАТА ИНДУСТРИЯ | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
ФУНКЦИОНАЛНИ ХРАНИ | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
ХРАНИ И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ | Една година | Две години | АНОТАЦИИ |
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА
Форма на обучение: РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА | Срок на обучение: линк към учебния план | |
5.12. Хранителни технологии | ||
Храни и национална сигурност | Една година | Две години |
Иновации в напитките и сомелиерството | Една година |
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА Форма на обучение: РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА | Срок на обучение: линк към учебния план | |
5.11. Биотехнологии | ||
Индустриални и фармацевтични биотехнологии | Една година | Две години |
5.12. Хранителни технологии | ||
Технология на продуктите от месо, риба и яйца | Две години | |
Технология и управление при производството на млечни продукти | Две години | |
Преработка и хладилна технология на плодовете и зеленчуците | Една година | Две години |
Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти | Една година | Две години |
Технология на тютюна и тютюневите изделия | Две години | |
Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката | Две години | |
Технология на захарта, захарните изделия, нишестето и нишестените хидролизати | Една година | Две години |
Анализ и контрол на хранителните продукти | Една година |
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА
Форма на обучение: РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА | Срок на обучение: линк към учебния план | |
5.11. Биотехнологии | ||
Индустриални биотехнологии | Една година | Две години |
Клетъчна и молекулярна биотехнология | Една година | |
5.12. Хранителни технологии | ||
Технология на продуктите от месо, риба и яйца | Една година | Две години |
Технология и управление при производството на млечни продукти | Една година | Две години |
Преработка и хладилна технология на плодовете и зеленчуците | Една година | Две години |
Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти | Една година | Две години |
Технология на виното и пивото | Една година | Две години |
Технология на тютюна и тютюневите изделия | Една година | Две години |
Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката | Една година | Две години |
Технология на захарта, захарните изделия, нишестето и нишестените хидролизати | Една година | Две години |
Анализ и контрол на хранителните продукти | Една година | Две години |
Безопасност на храните | Една година | Две години |
Управление на качеството в хранителната индустрия | Една година
| Две години |
Функционални храни | Една година | Две години |
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТАФорма на обучение:РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА | Срок на обучение:
Линк към учебния план |
ИНДУСТРИАЛНИ БИОТЕХНОЛОГИИ | една година
|
КЛЕТЪЧНА И МОЛЕКУЛЯРНА БИОТЕХНОЛОГИЯ | една година |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРОДУКТИТЕ ОТ МЕСО, РИБА И ЯЙЦА | една година
|
ТЕХНОЛОГИЯ НА МЛЯКОТО И МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ | една година
|
ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРОДУКТИТЕ ОТ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ | една година
|
ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗЪРНЕНИТЕ, ФУРАЖНИТЕ, ХЛЕБНИТЕ И СЛАДКАРСКИТЕ ПРОДУКТИ | една година
|
ТЕХНОЛОГИЯ НА ВИНОТО И ПИВОТО | една година
|
ТЕХНОЛОГИЯ НА ТЮТЮНА И ТЮТЮНЕВИТЕ ИЗДЕЛИЯ | една година две години |
ТЕХНОЛОГИЯ НА МАЗНИНИТЕ, ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА, ПАРФЮМЕРИЯТА И КОЗМЕТИКАТА | една година
|
ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗАХАРТА, ЗАХАРНИТЕ ИЗДЕЛИЯ, НИШЕСТЕТО И НИШЕСТЕНИТЕ ХИДРОЛИЗАТИ | една година две години |
АНАЛИЗ И КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ | една година
|
БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ | една година
|
ФУНКЦИОНАЛНИ ХРАНИ | една година две години |
КОНТРОЛ И БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ ОТ ЖИВОТИНСКИ ПРОИЗХОД | една година
|
Технология на ферментационните продукти (с изучаване на френски език) по магистърска програма – редовна форна на обучение – срок на обучение 5 години |
ОБРАЗОВАТЕЛНО – КВАЛИФИКАЦИОННА СТЕПЕН “ДОКТОР”
УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ НА СПЕЦИАЛНОСТИТЕ В
Технологичен факултет
УЧЕБЕН ПЛАН | CURRICULUM |
на научните специалности от | of the scientific specialities from |
Научна област: | 4. ПРИРОДНИ НАУКИ, МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА |
Scientific field: | 4. NATURAL SCIENCES, MATHEMATICS AND INFORMATICS |
Професионално направление: | |
ISCED−F 2013 – code: | 053. PHYSICAL SCIENCES 051. BIOLOGICAL AND RELATED SCIENCES |
Образователна и научна степен: | ДОКТОР |
Educational and scientific degree: | DOCTOR |
Срок на обучение: | 3, 4, 3 години |
Training term: | 3, 4, 3 years |
Форма на обучение: | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, САМОСТОЯТЕЛНА |
Form of education: | FULL-TIME, PART-TIME, SELF-TRAINING |
УЧЕБЕН ПЛАН | CURRICULUM |
на научните специалности от | of the scientific specialities from |
Научна област: | 5. ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ |
Scientific field: | 5. TECHNICAL SCIENCES |
Професионално направление: | |
ISCED−F 2013 – code: | 072. MANUFACTURING AND PROCESSING |
Образователна и научна степен: | ДОКТОР |
Educational and scientific degree: | DOCTOR |
Срок на обучение: | 3, 4, 3 години |
Training term: | 3, 4, 3 years |
Форма на обучение: | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, САМОСТОЯТЕЛНА |
Form of education: | FULL-TIME, PART-TIME, SELF-TRAINING |
УЧЕБЕН ПЛАН | CURRICULUM |
на научните специалности от | of the scientific specialities from |
Научна област: | 4. ПРИРОДНИ НАУКИ, МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА |
Scientific field: | 4. NATURAL SCIENCES, MATHEMATICS AND INFORMATICS |
Професионално направление: | 4.2. ХИМИЧЕСКИ НАУКИ |
4.3. БИОЛОГИЕСКИ НАУКИ | |
ISCED−F 2013 – code: | 053. PHYSICAL SCIENCES |
051. BIOLOGICAL AND RELATED SCIENCES | |
Образователна и научна степен: | ДОКТОР |
Educational and scientific degree: | DOCTOR |
Срок на обучение: | 3, 4, 3 години |
Training term: | 3, 4, 3 years |
Форма на обучение: | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, САМОСТОЯТЕЛНА |
Form of education: | FULL-TIME, PART-TIME, SELF-TRAINING |
УЧЕБЕН ПЛАН | CURRICULUM |
на научните специалности от | of the scientific specialities from |
Научна област: | 5. ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ |
Scientific field: | 5. TECHNICAL SCIENCES |
Професионално направление: | 5.11. БИОТЕХНОЛОГИИ |
5.12. ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ | |
ISCED−F 2013 – code: | 072. MANUFACTURING AND PROCESSING |
Образователна и научна степен: | ДОКТОР |
Educational and scientific degree: | DOCTOR |
Срок на обучение: | 3, 4, 3 години |
Training term: | 3, 4, 3 years |
Форма на обучение: | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, САМОСТОЯТЕЛНА |
Form of education: | FULL-TIME, PART-TIME, SELF-TRAINING |