Възпитаници от елитни гимназии на среща с УХТ и бизнеса във Велико Търново

Публикувано от

Ученици от 3 гимназии във Велико Търново се включиха в среща, организирана от Университета по хранителни технологии и представители на бизнеса в Старопрестолния град. Домакин на събитието беше Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“. В него участваха още възпитаници на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ и на Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

На срещата преподавателите от УХТ, доц. Мария Кънева и гл. ас. Ивелина Иванова, представиха възможностите за обучение във висшето училище. От страна на бизнеса присъстваха водещи фирми от региона: Quadrant Beverages SA ‒ компания бутилираща напитките на PepsiCo в България; Пивоварна Бритос ЕООД; Пивоварна Болярка ВТ АД; Винарна Ловико от Сухиндол.

Техните представители, бивши възпитаници на УХТ, увериха младите хора, че в момента всички фирми от сферата на хранителната индустрия изпитват огромна нужда от добре подготвени кадри. Бизнесът разпознава и подкрепя обучението в УХТ и смята, че кариерата в производството на храни и напитки е много динамична, ежедневно поставяща казуси, които изискват специфични знания и умения. Това прави кадрите в тази сфера особено ценни, тъй като не биха могли да бъдат заменени от изкуствения интелект. Срещата даде на учениците нови перспективи и възможности за професионална ориентация и реализация след завършване на УХТ.

Прочетете още