Докторанти


Съобщения

Конкурси


Kонкурс за прием на докторанти в редовна форма на обучение, съгласно чл. 21 ал. 7 от ЗВО, в изпълнение на договор № BG05SFPR001-3.004-0013-С01 „Проектна докторантура 2030“, съфинансиран от Европейския съюз по процедура BG05SFPR001-3.004 “Подкрепа за развитие на проектна докторантура“ 

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ             ПРИЛОЖЕНИЕ 37             ПРИЛОЖЕНИЕ 2


Учебен отдел 

Организацията на учебния процес и административното обслужване на докторантите се осъществява от отдел „Учебен”.

Всички въпроси, свързани с Вашето обучение като докторант в УХТ, можете да отправяте към инспектора от отдел „Учебен”:  инж. Михаела Станкова, стая 124 Б, блок: I, телефон: 032/603 819 и 032/643 637; e-mail: m_stankova@uft-plovdiv.bg.

 УЧЕБЕН ПЛАНCURRICULUM
на научните специалности отof the scientific specialities from
Научна област:4. ПРИРОДНИ НАУКИ, МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА
Scientific field:4. NATURAL SCIENCES, MATHEMATICS AND INFORMATICS
Професионално направление:

4.2. ХИМИЧЕСКИ НАУКИ

4.3. БИОЛОГИЕСКИ НАУКИ

 
ISCED−F 2013 – code:

053. PHYSICAL SCIENCES

051. BIOLOGICAL AND RELATED SCIENCES

 
Образователна и научна степен:ДОКТОР
Educational and scientific degree:DOCTOR
Срок на обучение:3, 4, 3 години
Training term:3, 4, 3 years
Форма на обучение:РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, САМОСТОЯТЕЛНА
Form of education:FULL-TIME, PART-TIME, SELF-TRAINING
 УЧЕБЕН ПЛАНCURRICULUM
на научните специалности отof the scientific specialities from
Научна област:5. ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ
Scientific field:5. TECHNICAL SCIENCES
Професионално направление:

5.11. БИОТЕХНОЛОГИИ

5.12. ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ

 
ISCED−F 2013 – code:072. MANUFACTURING AND PROCESSING
Образователна и научна степен:ДОКТОР
Educational and scientific degree:DOCTOR
Срок на обучение:3, 4, 3 години
Training term:3, 4, 3 years
Форма на обучение:РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, САМОСТОЯТЕЛНА
Form of education:FULL-TIME, PART-TIME, SELF-TRAINING
 УЧЕБЕН ПЛАНCURRICULUM
на научните специалности отof the scientific specialties from
Научна област:5.ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ
Scientific field:5. TECHNICAL SCIENCES
Професионално направление:5.1. МАШИННО ИНЖЕНЕРСТВО
 

5.2. ЕЛЕКТРОТЕХНИКА, ЕЛЕКТРОНИКА И АВТОМАТИКА

5.3. КОМУНИКАЦИОННА И КОМПЮТЪРНА ТЕХНИКА 

5.4. ЕНЕРГЕТИКА

ISCED−F 2013 – code:071 ENGINEERING AND ENGINEERING TRADES
Образователна и научна степен:ДОКТОР
Educational and scientific degree:DOCTOR
Срок на обучение:3, 4 години
Training term:3, 4 years
Форма на обучение:РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, САМОСТОЯТЕЛНА
Form of education:FULL-TIME, PART-TIME, SELF-TRAINING
 УЧЕБЕН ПЛАНCURRICULUM
на научните специалности отof the scientific specialities from
Научна област:3. СОЦИАЛНИ, СТОПАНСКИ И ПРАВНИ НАУКИ
Scientific field:3. SOCIAL SCIENCES, BUSINESS AND LAW
Професионално направление:

3.8. ИКОНОМИКА

3.8. ECONOMICS

  ИКОНОМИКА И УПРАВЛЕНИЕ (Хранителна индустрия)
ISCED−F 2013 – code:031 SOCIAL AND BEHAVIOUR SCIENCES
 
Образователна и научна степен:ДОКТОР
Educational and scientific degree:DOCTOR
Срок на обучение:3 години редовно, 4 години задочно
Training term:3 years full time, 4, years part time
Форма на обучение:РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, САМОСТОЯТЕЛНА
Form of education:FULL-TIME, PART-TIME, SELF-TRAINING
Образователна и научна степен “доктор” е основна форма на обучение на високо квалифицирани специалисти, готови да направят научна и изследователска дейност и да преподават за нуждите на университета, както и на други кандидати от областта на науката и практиката. За образователна и научна степен “доктор” могат да кандидатстват лица, които са придобили образователно-квалификационна степен “магистър”. Сроковете за обучение са както следва: а) редовна – със срок на обучение до 3 години; б) задочна – със срок на обучение до 4 години; в) самостоятелна – със срок на обучение до 4 години; Акредитирани докторски програми в УХТ

линк към Националната Агенция по Оценяване и Акредитация 

Акредитирани докторски програми в Университет по хранителни технологии – Пловдив
Наименование Акредитирана до: Оценка Професионално направление Доклад/решение на ПК Анотация
Икономика и управление (хранителна индустрия) 02.06.2020 г. 8,80 3.8 Икономика pdf 16x16 pdf 16x16
Машини и апарати за хранителната и вкусовата промишленост 18.07.2020 г. 9,14 5.1 Машинно инженерство
Индустриална електроника 14.11.2020 г. 9,01 5.2 Електротехника, електроника и автоматика
Автоматизация на производството 14.11.2020 г. 9,03 5.2 Електротехника, електроника и автоматика
Елементи и устройства на автоматиката и изчислителна техника 11.07.2019 г. 9,02 5.3 Комуникационна и компютърна техника
Компютърни системи, комплекси и мрежи 11.07.2018 г. 8,97 5.3 Комуникационна и компютърна техника
Промишлена топлотехника 03.04.2020 г. 9,40 5.4 Енергетика
Хладилни машини и апарати за охлаждане и кондициониране 03.04.2020 г. 9,26 5.4 Енергетика
Технология на биологично активните вещества 28.07.2023 г. 9,50 5.11 Биотехнологии  pdf 16x16  pdf 16x16
Анализ и контрол на хранителни продукти 16.11.2023 г. 8,76 5.12 Хранителни технологии pdf 16x16 pdf 16x16
Технология на хляба, хлебните и сладкарските изделия 14.07.2023 г. 9,30 5.12 Хранителни технологии  pdf 16x16  pdf 16x16
Технология на захарта и захарните изделия 14.07.2023 г. 9,22 5.12 Хранителни технологии  pdf 16x16  pdf 16x16
Технология на млякото и млечните продукти 14.07.2023 г. 9,31 5.12 Хранителни технологии  pdf 16x16  pdf 16x16
Технология на месните и рибните продукти 14.07.2023 г. 9,38 5.12 Хранителни технологии  pdf 16x16  pdf 16x16
Технология на алкохолните и безалкохолните напитки 14.07.2023 г. 9,38 5.12 Хранителни технологии  pdf 16x16  pdf 16x16
Технология на тютюна и тютюневите изделия 28.07.2023 г. 9,27 5.12 Хранителни технологии  pdf 16x16  pdf 16x16
Технология на животинските и растителните мазнини, сапуните, етеричните масла и парфюмерийно-козметичните препарати 28.07.2023 г. 9,41 5.12 Хранителни технологии  pdf 16x16  pdf 16x16
Технология на плодовите и зеленчуковите консерви 28.07.2023 г. 9,39 5.12 Хранителни технологии  pdf 16x16  pdf 16x16
Хладилна технология на хранителните продукти 28.07.2023 г. 9,33 5.12 Хранителни технологии  pdf 16x16  pdf 16x16
Технология на продуктите за обществено хранене 28.07.2023 г. 9,37 5.12 Хранителни технологии  pdf 16x16  pdf 16x16
Технология на преработката и съхранението на зърното, на зърнените продукти и на смесите 14.07.2023 г.  9,26 5.12 Хранителни технологии  pdf 16x16  pdf 16x16