Магистри
Подаване на документи – ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ от 07.04.2025г. до 26.09.2025г.
– НА МЯСТО В УХТ от 01.09.2025г. до 26.09.2025г.
Обявяване на класиране – 01.10.2025г.
Записване на приетите студенти – от 02.10.2025г. до 03.10.2025г.
- Кандидатстудентската такса се внася в касата на университета – стая 108, блок 1; или по банков път такса – 60 лева
- Или on-line на адрес: линк
- Ксерокопие на диплома за средно и висше образование ;
- Три снимки формат 3,5/4,5 cm;
- Комплект документи за записване на новоприети студенти /студентска книжка, именник, уверения и декларации /; се закупува от книжарницата на университета ет.3, блок 1.
- Платежно нареждане за платена семестриална такса .
Банкова сметка на УХТ:
Получател: Университет по хранителни технологии
IBAN: BG53CECB97903180002900; SWIFT BIC: CECBBGSF
Централна Кооперативна Банка – АД клон Пловдив
Пример: плащане на сем. такса от студент: задължително – Име, презиме и фамилия;
форма на обучение – входящ номер; специалност.
Как да кандидатствам онлайн?
За улеснението на нашите студенти предлагаме онлайн кандидатстване. За повече информация как да кандидатствате, прочетете Инструкция за регистрация и кандидатстване. Телефоните за връзка с представители на университета са по-долу.
Класиране магистри
Специалности с обявен прием за магистри 2020/2021 г.- държавна поръчка
- Индустриални и фармацевтични биотехнологии
- Иновации в напитките и сомелиерство
- Храни и национална сигурност
- Технология на продуктите от месо, риба и яйца
- Технология и управление при производство на млечни продукти
- Преработка и хладилна технология на плодовете и зеленчуците
- Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти
- Технология на виното и пивото
- Технология на тютюна и тютюневите изделия
- Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката
- Технология на захарта, захарните изделия, нишестето и нишестените хидролизати
- Анализ и контрол на хранителните продукти
- Екология и опазване на околната среда в хранителната индустрия
- Безопасност на храните
- Управление на качеството в хранителната индустрия
- Функционални храни
- Кетъринг
- Храни, хранене и диететик
- Топлотехника
- Компютърни системи и технологии
На вниманието на кандидатстудентите – на основание на постановление № 137 на МС от 25.06.2020 г. студентите приети в специалност „Топлотехника“ се освобождават от заплащане на такса обучение за целия курс на обучението.
Специалности с обявен прием за магистри 2020/2021 г.- платена поръчка
- Индустриални и фармацевтични биотехнологии
- Клетъчна и молекулярна биотехнология
- Технология на продуктите от месо, риба и яйца
- Технология и управление при производството на млечни продукти
- Преработка и хладилна технология на плодовете и зеленчуците
- Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските
продукти - Технология на виното и пивото
- Технология на тютюна и тютюневите изделия
- Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и
козметиката - Технология на захарта, захарните изделия, нишестето и
нишестените хидролизати - Анализ и контрол на хранителните продукти
- Екология и опазване на околната среда в хранителната индустрия
- Безопасност на храните
- Управление на качеството в хранителната индустрия
- Функционални храни
- Иновации в напитките и сомелиерство
- Храни и национална сигурност
- Кетъринг
- Храни, хранене и диететика
- Хранително машиностроене
- Опаковане и опаковъчна техника за хранителната, вкусовата и
биотехнологичната промишленост - Машини и апарати за хранително-вкусовата промишленост
- Автоматика, информационна и управляваща техника
- Електроенергийна ефективност
- Топлотехника
- Хладилна и климатична техника
- Енергийна ефективност
- Енергиен мениджмънт
- Компютърни системи и технологии
- Туризъм
- Икономика на хранителната индустрия
- Икономика на туристическата индустрия
- Корпоративен бизнес и предприемачество
- Бизнес информационни технологии
- Индустриален мениджмънт
- Мениджмънт в хотелиерството и ресторантьорството