Магистри

Подаване на документи           –   ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ  от   07.04.2025г.    до    26.09.2025г.       

                                                              –   НА МЯСТО В УХТ           от   01.09.2025г.   до   26.09.2025г.

 Обявяване на класиране           –        01.10.2025г.  

Записване на приетите студенти     –         от   02.10.2025г.   до   03.10.2025г.

 

  • Кандидатстудентската такса се внася в касата на университета – стая 108, блок 1; или по банков път такса – 60 лева
  • Или on-line на адрес:    линк

 

  1. Ксерокопие на диплома за средно и висше образование ;
  2. Три снимки формат 3,5/4,5 cm;
  • Комплект документи за записване на новоприети студенти /студентска книжка, именник, уверения и декларации /; се закупува от книжарницата на университета ет.3, блок 1.
  • Платежно нареждане за платена семестриална такса .

Банкова сметка на УХТ:

Получател: Университет по хранителни технологии

IBAN: BG53CECB97903180002900; SWIFT BIC: CECBBGSF

 Централна Кооперативна Банка – АД клон Пловдив

Пример: плащане на сем. такса от студент: задължително – Име, презиме и фамилия;

форма на обучение – входящ номер; специалност.

Как да кандидатствам онлайн?

За улеснението на нашите студенти предлагаме онлайн кандидатстване. За повече информация как да кандидатствате, прочетете Инструкция за регистрация и кандидатстване. Телефоните за връзка с представители на университета са по-долу.

Специалности с обявен прием за магистри 2020/2021 г.- държавна поръчка

  1. Индустриални и фармацевтични биотехнологии
  1. Иновации в напитките и сомелиерство
  2. Храни и национална сигурност 
  3. Технология на продуктите от месо, риба и яйца 
  4. Технология и управление при производство на млечни продукти
  5. Преработка и хладилна технология на плодовете и зеленчуците
  6. Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти
  7. Технология на виното и пивото 
  8. Технология на тютюна и тютюневите изделия 
  9. Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката 
  10. Технология на захарта, захарните изделия, нишестето и нишестените хидролизати
  11. Анализ и контрол на хранителните продукти 
  12. Екология и опазване на околната среда в хранителната индустрия
  13. Безопасност на храните 
  14. Управление на качеството в хранителната индустрия 
  15. Функционални храни 
  16. Кетъринг 
  17. Храни, хранене и диететик
  1. Топлотехника
  1. Компютърни системи и технологии

На вниманието на кандидатстудентите – на основание на постановление № 137 на МС от 25.06.2020 г. студентите приети в специалност „Топлотехника“ се освобождават от заплащане на такса обучение за целия курс на обучението.

Специалности с обявен прием за магистри 2020/2021 г.- платена поръчка

  1. Индустриални и фармацевтични биотехнологии
  2. Клетъчна и молекулярна биотехнология
  1. Технология на продуктите от месо, риба и яйца
  2. Технология и управление при производството на млечни продукти
  3. Преработка и хладилна технология на плодовете и зеленчуците
  4. Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските
    продукти
  5. Технология на виното и пивото
  6. Технология на тютюна и тютюневите изделия
  7. Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и
    козметиката
  8. Технология на захарта, захарните изделия, нишестето и
    нишестените хидролизати
  9. Анализ и контрол на хранителните продукти
  10. Екология и опазване на околната среда в хранителната индустрия
  11. Безопасност на храните
  12. Управление на качеството в хранителната индустрия
  13. Функционални храни
  14. Иновации в напитките и сомелиерство
  15. Храни и национална сигурност
  16. Кетъринг
  17. Храни, хранене и диететика
  18.  
  1. Хранително машиностроене
  2. Опаковане и опаковъчна техника за хранителната, вкусовата и
    биотехнологичната промишленост
  3. Машини и апарати за хранително-вкусовата промишленост
  1. Автоматика, информационна и управляваща техника
  2. Електроенергийна ефективност
  1. Топлотехника
  2. Хладилна и климатична техника
  3. Енергийна ефективност
  4. Енергиен мениджмънт
  1. Компютърни системи и технологии
  1. Туризъм
  1. Икономика на хранителната индустрия
  2. Икономика на туристическата индустрия
  3. Корпоративен бизнес и предприемачество
  4. Бизнес информационни технологии
  1. Индустриален мениджмънт
  2. Мениджмънт в хотелиерството и ресторантьорството