Разширява се успешно взаимно изгодното сътрудничество между Университета по хранителни технологии в Пловдив и бизнеса. Меморандум за сътрудничество сключиха УХТ и Гален-Н ЕООД, водещ производител у нас на най-добрите български розови, лавандулови, лайкови и други етерични масла. Документът бе подписан от ректора проф. Галин Иванов и от собственика на фирмата Николай Ненков и е със срок от 5 години.

На срещата, на която присъства и мениджърът Самуил Митов, гостите увериха, че за да осигурят качеството на техните продукти, обработват най-висококачествените суровини, повечето от които произхождат от района на Розата и Тракийската долина в България.
През 2006 г. Гален-Н придобива активи в село Зелениково. Затова Николай Ненков предложи след подписване на меморандума преподаватели, учени и студенти от УХТ да се включат в уникалното производство и да участват по различни проекти със свои разработки.

Ректорът проф. Иванов заяви, че с подписването на меморандума се стартира нов етап в партньорството между двете страни. Студентите ще имат възможност да провеждат там учебни практики и стажове. Освен това университетът и фирмата ще подготвят съвместни проектни предложения по национални и международни програми. Той покани представители на Гален-Н да се включат в специално организираните от УХТ професионални обучения на фирмения персонал, както и в осъществяване на научно консултиране и научноизследователска дейност.
Прочетете още

Покана за ФС на Стопански факултет на 12.11.2025 г. от 10:30 ч. в зала Хоризонт
Към всички новини Публикувано от Прочетете още

Все повече чуждестранни студенти избират УХТ
Към всички новини Публикувано от Университетът по хранителни технологии

„ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СТУДЕНТИ В РЕДОВНА ФОРМА С МОДУЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ И ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ“
Към всички новини Публикувано от Уважаеми колеги, 1. Разписът за