Центърът за повишаване на квалификацията при УХТ организира краткосрочни и дългосрочни курсове и специализации:
- Техники и технологии в сладкарското производство Анотация Учебен план
- Храни и винена култура Анотация Учебен план
- Педагогическа правоспособност.
- Основи на пивоварството.
- Кулинарен мениджмънт.
- Мениджмънт и маркетинг.
- Управление на качеството на храни и напитки.
- Обследване за енергийна ефективност на сгради и сертифициране на сгради.
- Обследване за енергийна ефективност на промишлени системи.
- Сензорен анализ на храни.
- Разработване на програми по ДПП, ДХП и ДЛП в хлебната, сладкарската и макаронената промишленост.
- Нови суровини, добавки и миксове в хлебната, сладкарската и макаронената промишленост.
- Функции на добавките в хлебната, сладкарската и макаронената промишленост.
- Функционални хлебни и сладкарски изделия и напитки.
- Технологична организация на производството в хлебната, сладкарската и макаронената промишленост.
- Система за контрол и управление безопасността на храни и напитки (НАССР).
- Въвеждане и одит на НАССР система.
- Управление на документи и записи по ДПП, НАССР и ISO.
- Разработване и внедряване на НАССР система в областта на:
- Месодобив и месопреработване;
- Производство на мляко и млечни продукти;
- Производство на плодови сокове;
- Производство на хляб и хлебни изделия;
- Безопасност – анализ и контрол на храни и напитки.
- Микробиологична безопасност на храните и микробиологичен контрол.
- Новости в техниката и технологията при производството на месни продукти.
- Технологични изисквания и новости при производството на кашкавал
- Физико-химичен и микробиологичен контрол в млечната промишленост.
- Органолептичен анализ във винарската промишленост.
- Органолептичен анализ в безалкохолната промишленост.
- Хотелиерство и ресторантьорство.
- Системата НАССР в заведенията за хранене.
- Системата за самоконтрол в заведенията за хранене.
- Алтернативни видове туризъм.
- Система за опазване на околната среда в хотелиерството и ресторантьорството.
- Сервиране и барманство.
- Проектиране и дизайн на заведения за хранене.
- Нови опаковъчни материали и технологии.
- Проектирате на отоплителни, вентилационни и климатични инсталации със софтуерен продукт FINE14_HVAC_BG/EN.