Студентският съвет на Университета по хранителни технологии бе отличен с почетен плакет от БЧК

Публикувано от

Студентски съвет при Университета по хранителни технологии в Пловдив бе удостоен с почетен плакет от Българския червен кръст за подкрепа на хуманитарните каузи на организацията и за участие в нейни доброволчески инициативи.

Наградата бе връчена на церемония в Малката базилика по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Тази година денят преминава под мотото „Пазим хуманността жива, обясни директорът на пловдивската червенокръстка организация Таня Георгиева. Председателят на Областната д-р Петрония Карамитрева заяви в приветствието си към доброволци, служители и съмишленици, че на днешния ден празнуваме хуманността, милосърдието и седемте принципа, завещани на БЧК.

Признанието към студентите на УХТ идва дни след последната хуманна инициатива, която Студентски съвет проведе в навечерието на най-големия християнски празник – Великден. Те подариха 100 козунака на възрастни хора от различни краища на България. Акцията започна от селата Марково и Първенец и достигна до градовете Сандански, Трявна, където зарадва членовете на пенсионерския клуб, също така самодейците в село Полски Сеновец, област Велико Търново.

Отличието е огромна чест за нас, с колегите винаги сме се стремили да помагаме на хората в нужда и да увличаме колкото може повече хора в добротворчеството, заяви Лидия Георгиева, председател на Студентски съвет. „Продължавайте да градите добрина, да давате подкрепа и да правите Света едно по-добро място. Благодаря на БЧК за отличието и за подкрепата. Честит празник!“, заяви тя.

Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец се чества на 8 май от 1953 г. в памет на основоположника на хуманитарното движение Анри Дюнан. Той е роден преди 196 години на тази дата и е първият носител на Нобелова награда за мир в света.

Прочетете още