УХТ и Балкан Агрикалчарал разработват безотпадна технология за органична доматена паста
Публикувано от
Елена Ангелова
Това е само един от проектите за интензифициране на сътрудничеството по оста бизнес-университет, които обсъдиха ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Галин Иванов и инж. Муханнед Ал-Нуаими, председател на борда на директорите на Евро Инвестмънт Холдинг. Дружеството е собственик на водещи предприятия от хранителната индустрия ‒ Балкан Агрикалчарал и Лодис Инвест (Lacrima).
В работната среща участваха също проф. Нидал Шабан, научен консултант на Балкан Агрикалчарал, зам.-ректорът доц. Кирил Михалев и проф. Пламен Моллов, председател на съвета на настоятелите на УХТ. В рамките на посещението гостите разгледаха обновените технологични лаборатории към катедра “Консервиране и хладилна технология”, които бяха официално открити на 3-ти април по случай Деня на българската консервна индустрия.
Балкан Агрикалчарал е фабрика за преработка на плодове и зеленчуци в гр. Пазарджик, оборудвана с най-модерни технологии и съоръжения. Предприятието е специализирано в производството на доматени концентрати и е най-големия преработвател на домати в България.
Прочетете още

Наградиха български учени на международната конференция за лечебни, ароматични и ядливи растения в УХТ
Към всички новини Публикувано от Три презентации бяха наградени на

Специфичните бактерии и технологията на производство са в основата на българското кисело мляко, разказаха студенти от УХТ
Към всички новини Публикувано от Специфичните бактерии и технологията на

Покана за публично представяне на книгата на проф. д-р Евгени Станимиров
Към всички новини Публикувано от ПРЯКО ИЗЛЪЧВАНЕ Прочетете още