УХТ и Сдружението на пловдивските хотелиери стартират нова стажантска програма

Публикувано от

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Галин Иванов сключи меморандум за сътрудничество със Сдружението на пловдивските хотелиери, представлявано от  Петър Денчев – председател на сдружението, който днес успешно ръководи един от най-известните бутикови хотели в България – “Галерия 37” в Пловдив и е проджект мениджър на нов, обещаващ за града проект –  „Музей 37“.

Подписаният документ постави началото на партньорство между университета и 17 емблематични хотела в града под тепетата, което ще позволи да се развива образователно и научно сътрудничество в областта на хотелиерството, ресторантьорството и туризма.

Основната цел е да се предложат възможности за практическо обучение и кариерно развитие на студентите чрез организиране на учебни и преддипломни стажове в реална среда, посочи доц. Кремена Никовска от катедра “Туризъм и кулинарен мениджмънт”.

Освен това университетът и сдружението ще организират професионални семинари и ще обсъждат актуализирането на учебните планове и програми. Ще си партнират и при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на хотелиерството и ресторантьорството.

Прочетете още