УХТ-Пловдив организира конкурс за ученици „Млади изследователи 2025“
Публикувано от
Елена Ангелова
Университетът по хранителни технологии – Пловдив, организира конкурс за ученици „Млади изследователи 2025“, който ще се проведе на 11 април 2025 година. Според регламента на конкурса в него участват от 1 до 3 ученика (10, 11 или 12 клас), под ръководството на двама ментори – учител и преподавател от УХТ. През 2024 г. в надпреварата участваха над 70 отбора, които впечатлиха комисиите с оригинални идеи и представяне.
Поради огромния интерес от страна на участниците направленията тази година са с 4 повече: „Хранене и здраве“, „Храни и напитки“, „Туризъм, ХоРеКа и кулинарен мениджмънт“, „Парфюмерия и козметика“, „Мениджмънт“, „Кетъринг“, „Екология и зелени технологии“, „Биотехнологии“, „Мехатронни системи“, „Икономика и предприемачество“.
Всяка следваща година участниците представят все по-креативни и интересни казуси. Освен към генериране на иновативни идеи, конкурсът фокусира вниманието на младите хора и върху автентични обичаи и храни, като всяка година част от проучванията са насочени към традициите в България. Финалът на конкурса ще бъде на 11 април и традиционно ще се съчетае с деня на отворените врати в Университета по хранителни технологии.
До 27 януари т. г. всички желаещи да се включат в състезанието трябва да подадат на e-mail: students2022@uft-plovdiv.bg своите имена, направление и заглавие на темата, с която ще се представят.
И тази година участието в конкурса се равнява на оценка от приемен изпит за учениците от 11-ти и 12-ти клас. Разбира се, за призовите места са осигурени парични награди.
За повече информация посетете: https://uft-plovdiv.bg/конкурс-млади-изследователи-2025-11-април/.
Прочетете още

Покана за Академичен съвет на 21.02.2025г. от 10.30ч. в зала Хоризонт
Към всички новини Публикувано от Покана за Академичен съвет на

Покана за неприсъствено заседание на ФС на Технически факултет
Към всички новини Публикувано от Покана за неприсъствено заседание на

Националната програма „За жените в науката“ на L’Oréal и ЮНЕСКО в България
Към всички новини Публикувано от Информираме Ви, че започна приемът