Ученици от цялата страна се включват в конкурса „Млади изследователи“ в Университета
Университетът по хранителни технологии-Пловдив е домакин на Ден на отворените врата. На 11 април от 10,30 часа в двора на УХТ ще бъдат разположени шатри, където студенти ще демонстрират нови решения в областта на зелените технологии и роботиката. Бъдещите висшисти ще представят на посетителите последните тенденции в областта на хранителната индустрия, безотпадните технологии, здравословните храни и напитки. Любителите на натуралната козметика ще имат възможността да тестват нови био козметични продукти, разработени в практическите занятия.
До 15 часа гостите на събитието ще имат възможността да дегустират храни и напитки, а учениците могат да посетят избрани от тях лаборатории, зали и учебно–производствени бази, за да изберат къде и как да продължат образованието си.
Училища от цяла България се включват в ученическия конкурс „Млади изследователи 2025“, който УХТ организира на 11 април с подкрепата на Национална програма „Образование с наука“ на МОН.
Както всяка година участието се равнява на оценка от приемния изпит за учениците от 11-ти и 12-ти клас. Те ще се състезават в 9 направления: Тази година екипите ще работят в: „Храни и напитки, „Хранене и здраве, „Биотехнологии“, „Екология и зелени технологии“, „Парфюмерия и козметика“, „Икономика и предприемачество“, „Туризъм, ХоРеКа, кулинарен мениджмънт“, „Кетъринг“ и „Мехатронни системи“.
Награждаването е от 14,30 ч. в аула „Проф. Милен Бешков“ в УХТ, а началото е с приветствие на ректора проф. Галин Иванов.
Прочетете още

Уебинар на тема „Практики в научното предприемачество“
Към всички новини Публикувано от Прочетете още

УХТ и Балкан Агрикалчарал разработват безотпадна технология за органична доматена паста
Към всички новини Публикувано от Това е само един от

Покана за VI-та Балканска конференция по бионауки 30-31.X.2025 г.
Към всички новини Публикувано от Имаме удоволствието да ви поканим