Университетът по хранителни технологии даде старт на учебната 2024/2025 година за чуждестранни студенти

Публикувано от

Под звуците на гайдата на Иван Карабетов и прекрасния глас на второкурсничката Александра Дойчева, Университетът по хранителни технологии в Пловдив даде старт на академичната учебна 2024/2025 г. за чуждестранни студенти. В програмата на откриването се включиха и танцьорите от ансамбъл „Пълдин“, които са тясно свързани с академичната общност на УХТ и винаги споделят тържествените и радостни събития и мигове с преподаватели и студенти.

В приветствието си ректорът проф. Галин Иванов се обърна към първокурсниците: „Скъпи първокурсници, 2024-та е годината на вашето ново начало – първите крачки към кариерното развитие, към отговорността да откриете професията, която ще стане ваше призвание. Избрали сте да продължите образованието си в България. Отстоявайте решенията си и бъдете отворени към всичко ново, което идва по пътя ви. Убеден съм, че ще срещнете много нови приятели и ще имате незабравими  моменти за цял живот в нашата страна.“

Приветствие поднесе и официалният  гост на тържеството – генералният консул на Турция в Пловдив – г-н Корхан Кюнгерю, който им пожела успешна учебна година.

Приветствено слово към чуждестранните студенти поднесе и Лидия Георгиева – председател на Студентски съвет на УХТ, която ги окуражи да участват в най-различни активности, заедно със своите колеги, както и да се потопят в локалната култура.

На откриването за първи път бе връчена „ябълката на знанието“ – символ на плодовете на познанието, което се предава от студентите от четвърти курс на студентите от първи курс. Главен асистент Ангелина Титерякова, която е ментор на студентите от специалност „Food, gastronomy and Tourism“, им заръча да пазят „ябълката на знанието“ за следващите първокурсници.

Прочетете още