Университетът по хранителни технологии даде старт на учебната 2024/2025 година за чуждестранни студенти
Публикувано от
Елена Ангелова
Под звуците на гайдата на Иван Карабетов и прекрасния глас на второкурсничката Александра Дойчева, Университетът по хранителни технологии в Пловдив даде старт на академичната учебна 2024/2025 г. за чуждестранни студенти. В програмата на откриването се включиха и танцьорите от ансамбъл „Пълдин“, които са тясно свързани с академичната общност на УХТ и винаги споделят тържествените и радостни събития и мигове с преподаватели и студенти.
В приветствието си ректорът проф. Галин Иванов се обърна към първокурсниците: „Скъпи първокурсници, 2024-та е годината на вашето ново начало – първите крачки към кариерното развитие, към отговорността да откриете професията, която ще стане ваше призвание. Избрали сте да продължите образованието си в България. Отстоявайте решенията си и бъдете отворени към всичко ново, което идва по пътя ви. Убеден съм, че ще срещнете много нови приятели и ще имате незабравими моменти за цял живот в нашата страна.“
Приветствие поднесе и официалният гост на тържеството – генералният консул на Турция в Пловдив – г-н Корхан Кюнгерю, който им пожела успешна учебна година.
Приветствено слово към чуждестранните студенти поднесе и Лидия Георгиева – председател на Студентски съвет на УХТ, която ги окуражи да участват в най-различни активности, заедно със своите колеги, както и да се потопят в локалната култура.
На откриването за първи път бе връчена „ябълката на знанието“ – символ на плодовете на познанието, което се предава от студентите от четвърти курс на студентите от първи курс. Главен асистент Ангелина Титерякова, която е ментор на студентите от специалност „Food, gastronomy and Tourism“, им заръча да пазят „ябълката на знанието“ за следващите първокурсници.
Прочетете още

Покана за неприсъствено заседание на ФС на Технически факултет
Към всички новини Публикувано от Покана за неприсъствено заседание на

Националната програма „За жените в науката“ на L’Oréal и ЮНЕСКО в България
Към всички новини Публикувано от Информираме Ви, че започна приемът

В УХТ разкриват философията на здравословното хранене и тайните на кафето
Към всички новини Публикувано от В УХТ разкриват философията на