ТЕКУЩИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОЕКТИ ПО ФОНД ” НАУКА “ в УХТ – Пловдив за 2020 година
ЗАВЪРШЕНИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОЕКТИ ПО ФОНД ” НАУКА “ в УХТ – Пловдив за 2019 година
ЗАВЪРШЕНИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОЕКТИ ПО ФОНД ” НАУКА ” I част в УХТ – Пловдив за 2018 година
ЗАВЪРШЕНИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОЕКТИ ПО ФОНД ” НАУКА ” II част в УХТ – Пловдив за 2018 година
ЗАВЪРШЕНИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОЕКТИ ПО ФОНД ” НАУКА “ в УХТ – Пловдив за периода 2016 – 2017 година
ЗАВЪРШЕНИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОЕКТИ ПО ФОНД ” НАУКА “ в УХТ – Пловдив за периода 2015 – 2016 година
Завършени ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОЕКТИ ПО ФОНД ” НАУКА “ в УХТ – Пловдив за периода 1991 – 2014 година
Резюмета на темите за предходни периоди са архивирани в Университетската библиотека при УХТ.
Научноизследователски проекти финансирани от
фонд „Научни изследвания”
Министерство на образованието и науката
УХТ – Базова организация
УХТ – Партньорска организация
КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ – 2019
КП – 06 – Н37/4
„Нови мицелно базирани биокомпозити – алтернативна стратегия за устойчива биоикономика“
Ръководител: проф. дтн Алберт Кръстанов
КП – 06 – Н37/23
Ръководител: доц. д-р инж. Даша Спасова Михайлова
КП – 06 – Н37/21
„Интегриран подход за комплексно оползотворяване на отпадъчни продукти от маслодобивната индустрия: слънчогледов и рапичен шрот“
Ръководител: доц. д-р Весела Чалова-Жекова
КП – 06 – М36/2
„Получаване, характеристика и пречистване на белтъчни ензими хидролизати от лупина и прогнозиране на биологичната им активност чрез методи от изкуствения интелект“
Ръководител: гл. ас.д-р Ивелина Десева
КП – 06 – Н32/3
„Метагеномно-базирана детекция на микробиомните съобщества на специфични български кисели теста и подобряване на техните качествени характеристики“
Ръководител: проф. д-р инж. Ангел Иванов Ангелов
КП – 06 – Н36/14
„Фитохимично изследване на видове род Pinus и Juniperus от българската флора и оценка на потенциала на етеричното им масло за биологична и биопестицидна активност“
Ръководител: проф. дтн Албена Стоянова
КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ – 2018
ДН 16/1/01.12.2018
„Иновативни подходи за изучаване и използване на генетични ресурси от диви боровинки в България“
Ръководител: чл.-кор. проф. дтн Атанас Иванов Павлов
КП – 06 – Рила/2
„Биоконсервиране чрез синергично действие на пробиотици и растителни екстракти (escape)”
Ръководител: доц. дн Георги Костов
КП – 06 – М27/3
„Технологични и микробиологични подходи за получаване на нови типове нискоалкохолни и безалкохолни напитки с повишена биологична стойност“
Ръководител: гл. ас. д-р Весела Шопска
КП – 06 – М28/2
„Експериментално изследване на лазерна генерация от иновативна изцяло овлакнена оптична структура“
Ръководител: гл. ас. д-р Веселин Владев
одобрил: Моника Господинова качил: Мария Жекова 13.02.2020г 09:50ч.
КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ – 2017
ДН 17/22/12.12.2017
„Оползотворяване и приложение на отпадъчни материали от етерично-маслената индустрия за „зелен“ синтез на метални наночастици”
Ръководител на проекта: доц. д-р Антон Славов
линк към сайта на проекта и facebook страница на проекта
ДН 17/25/20.12.2017
„Получаване, пречистване и имобилизация на липаза при твърдофазово култивиране на Rhizopus arrhizus като средство за разработване на еко и „зелени“ технологии”
Ръководител на проекта: доц. д-р Георги Добрев
КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА МЛАДИ УЧЕНИ – 2016
Ръководител на проекта: гл. ас. д-р Радка Вранчева
ДМ 07/2/15.12.2016
„Нови фитохимични данни за екстракти от плодове и билки, получени чрез мултидисциплинарен подход, необходими за повишаване на информираността на потребите (NATURE)”
Ръководител на проекта: ас. д-р Анета Попова
КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ФУНДАМЕНТАЛНИ НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ – 2016
ДН 06/11/18.12.2016
„Нов, интегриран биотехнологичен подход за получаване, характеристика и приложение на фруктани (инулин и фруктоолизахариди) от топинамбур (Helianthus tuberosus L)“
Ръководител на проекта: проф. д.т.н. Алберт Кръстанов
ДН 06/8/17.12.2016
„Изследване на механизма за акумулиране на биологично активни съставки от растителен произход в организма на български породи селскостопански животни и влиянието им върху качеството на месото като естествена функционална храна”
Ръководител на проекта: чл.-кор проф. д.т.н. Стефан Драгоев
ДН 04/8/18.12.2016
„Подобряване на фиторемедиационните практики чрез изучаване на процесите, влияещи върху поведението на тежките метали в системата почва-почвен разтвор – растение”
Ръководител на проекта: проф. д-р Виолина Ризова – Аграрен университет – Пловдив
Координатор по проекта от УХТ-Пловдив: проф. д-р Марияна Перифанова-Немска
ДН 06/1/15.03.2017
Изследване съдържанието на селен в почви и пшеница от основни зърнопроизводителни райони в България
Ръководител на проекта: доц. д-р Стефан Кръстев – Аграрен университет – Пловдив
Координатор по проекта от УХТ-Пловдив: проф. д.т.н. Пантелей Денев
КОНКУРС ЗА НАУЧЕН ПРОЕКТ СЪФИНАНСИРАН ОТ ЕС FP7- 2015
DKOF7 WP02 / 2
Научен проект съфинансиран от Европейския съюз по Седма рамкова програма AEROdinamic Surfaces by advanced Multifunctional Coatings (AEROMUCO) 2012-2015 FP7
Ръководител на проекта: Professor Albert Krastanov, DSc
КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ – 2014
ДФНИ-B02/27 /12.12.2014
„Модерни молекулярни подходи за функционално характеризиране на пробиотични свойства и изследване на технологични характеристики на амилолитични млечнокисели бактерии от български ферментационни продукти”
Ръководител на проекта: доц. д-р Величка Гочева
ФНИ Б02/243
ДФНИ I2-02/26 /12.12.2014
„Биоразнообразие на халофилни микроорганизми, изолирани от български солени ниши и техният потенциал за синтеза на екзополизахариди”
Ръководител на проекта: доц. дбн Маргарита Камбурова от Института по микробиология – София – БАН
Координатор по проекта от УХТ-Пловдив: проф. д-р Иван Панчев
DFNIB-02/217 /12.12.2014
„Традиционни български вина – характеристика и идентификация”
Ръководител на проекта: проф. д-р Ирина Кожухарова – СУ „Св. Св. Климент Охридски” – София
Координатор по проекта от УХТ-Пловдив: доц. д-р Диана Чобанова
E04. КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ – 2011
ДМУ 03–045/12.12.2011
“Амилолитични пробиотици с приложение в хранително-вкусовата промишленост”
Ръководител на проекта: доц. д-р Величка Гочева
ДМУ 03–059/12.12.2011
„Биосинтез, пречистване и свойства на липаза от Aspergillus carbonarius и приложение на ензима в хлебопроизводството и за получаване на биодизел“
Ръководител на проекта: доц. д-р Георги Добрев
КЛАСИРАНЕ НА КАНДИДАТИТЕ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „МЛАДИ УЧЕНИ И ПОСТДОКТОРАНТИ“ ЗА 2021 г.
УСЛОВИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „МЛАДИ УЧЕНИ И ПОСТДОКТОРАНТИ“
Насоките за кандидатстване по НП „Млади учени и постдокторанти“ на Технологичен факултет
публикувано на 19.02.2021г
Насоките за кандидатстване по НП „Млади учени и постдокторанти“ на Стопански факултет
публикувано на 19.02.2021г
Насоките за кандидатстване по НП „Млади учени и постдокторанти“ на Технически факултет
публикувано на 19.02.2021г
№ | Показател | Цена, лв
с ДДС | Цена, лв |
за външни възложители | за вътрешни възложители | ||
1. | Определяне мастно-киселинния състав на мазнини | 60.00 | 25.00 |
2. | Определяне на подсладители в храни и напитки | 60.00 | 25.00 |
3. | Определяне на консерванти в храни и напитки | 60.00 | 25.00 |
4. | Определяне на органични киселини | 60.00 | 25.00 |
5. | Определяне на кофеин | 60.00 | 25.00 |
6. | Определяне на алкохоли | 60.00 | 25.00 |
7. | Определяне белтъчното съдържание на храни | 35.00 | 14.60 |
8. | Определяне на витамин С | 60.00 | 25.00 |
9. | Определяне на токофероли | 60.00 | 25.00 |
10. | Определяне на аминокиселинен състав | 144.00 | 60.00 |
11. | Определяне на захари в храни и напитки | 60.00 | 25.00 |
12. | Газхроматографски анализи с масспектроскопия | ||
– с дериватизация | 150.00 | 62.50 | |
– без дериватизация | 100.00 | 41.50 |
№ | Показател | Цена лв.
с ДДС |
1. | Мезофилни аеробни и факултативно анаеробни бактерии | 12.00 |
2. | Плесени и дрожди | 14.40 |
3. | Salmonella | 19.20 |
4. | Escherichia coli | 14.40 |
5. | Enterobacteriaceae | 14.40 |
6. | Listeria monotcytogenes | 24.00 |
7. | Коагулазоположителни стафилококи | 21.60 |
8. | Сулфитредуциращи бактерии | 33.60 |
9. | Shigella | 21.60 |
10. | Clostridium pefringens | 33.60 |
11. | Kолиформни бактерии | 19.20 |
12. | Фекални ентерококи | 19.20 |
13. | Pseudomonas aeruginosa | 19.20 |
14. | Campylobacter spp. | 21.60 |
15. | Yersinia enterocolitica | 21.60 |
16. | Bacillus cereus | 21.60 |
17. | Candida albicans | 19.20 |
18. | Смивки от повърхности | 14.40 |
№ | Показател | Цена лв.
с ДДС |
1. | Установяване на генетично модифицирани организми (CaMV 35S промотор), (БДС EN ISO21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) | 240.00 |
2. | Установяване на генетично модифицирани организми (Аgrobacterium tumefaciens NOSтерминатор), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС ENISO 21571:2005) | 240.00 |
3. | Установяване на генетично модифицирани организми (FMV промотор), (БДС EN ISO21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) | 240.00 |
4. | Установяване на генетично модифицирани организми (Roundur Ready® соя), (БДС EN ISO21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) | 240.00 |
5. | Установяване на генетично модифицирани организми (Царевица MON 810), (БДС EN ISO21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) | 240.00 |
6. | Установяване на генетично модифицирани организми (Царевица Bt 11), (БДС EN ISO21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) | 240.00 |
7. | Количествено определяне на генетично модифицирани организми (Roundur Ready®соя), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO21571:2005) | 240.00 |
8. | Количествено определяне на генетично модифицирани организми (Царевица MON 810), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO21571:2005) | 240.00 |
9. | Количествено определяне на генетично модифицирани организми (Царевица Bt 11), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO21571:2005) | 240.00 |
10. | Установяване на соева ДНК (БДС EN ISO21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) | 240.00 |
11. | Определяне съдържанието на микотоксини
| 99.60 |
№ | Показател | Стандарт | Цена лв.
с ДДС | |
1. | Машини, апарати и съоръжения | а. Съпротивление на изолацията | БДС EN 60204-1:2006 | 60.00 |
б. Импеданс на кон-тур “Фаза-защитен проводник” Zs | БДС EN
60204-1:2006
| 60.00 | ||
в. Непрекъснатост на защитната верига | БДС EN 60204-1:2006 | 60.00 | ||
г. Геометрични размери | БДС EN ISO 13857 | 60.00 | ||
д. Температура на повърхности | БДС EN ISO 13732-1 | 60.00 | ||
е. Ниво на звукова мощност dBA | БДС EN ISO 3744 | 60.00 | ||
2. | Вентилационни и климатични инсталации | а. Дебит на
въздушен поток | БДС EN 12599 т. 6.3.1 | 60.00 |
б. Скорост на въздуха | БДС EN 12599 т. 6.3.2. | 60.00 | ||
в. Температура на въздуха | БДС EN 12599 т. 6.3.3. | 60.00 | ||
г. Влажност на въздуха | БДС EN 12599 т. 6.3.4. | 60.00 |
При комплексно изпитване на обекти по два или повече показатели
– цената предварително се договаря с възложителя и зависи от количеството на обектите, сложността и модела им и вида на изпитванията, като минималната цена е 100.00 лв.
№ПоказателМетодЦена лв.
с ДДС
1.Фенолони киселини
(галова; 3,4-дихидрокси бензоена; салицилова; хлорогенова; ванилинова; кафеена; сирингова; р-кумарова; синанова; ферулова; канелена)
HРLC72.002.Флавоноиди
(мирицетин; хесперидин; кверцетин; камферол; апигении, рутин; хиперозид)
HPLC72.003.Розмаринова
киселина
HРLC72.004.БеталаиниСпектрофотометричен24.005.Ди- и тритерпени
(урсолова киселина, олеанолова киселина, бетолин, бетолинова киселина, карнозинова киселина)
HPLC96.006.Редуциращи
захари
Спектрофотометричен24.007.Общи
въглехидрати
Спектрофотометричен48.008.Моно- и дизахариди
(захароза, лактоза, глюкоза, галактоза, фруктоза, маноза, малтоза и др.)
HPLC72.009.Полиоли
(захарни алкохоли – еритритол, сорбитол, ксилитол, палатиноза, малтитол и др.)
HPLC72.0010.Инулин и фруктоолигозахариди (инулин, кестоза и нистоза)HPLC72.0011.Инулин и общи фруктани
(фрукто-олигозахариди и инулин в хранителни продукти)
Спектрофотометричен60.0012.Пектин (анхидроуроново съдържа-ние, степен на естерификация, степен на амидиране)Титриметричен60.0013.Пектин
(анхидроуроново съдържание)
Спектрофотометрично48.0014.Монозахариден състав на пектинови вещества
(глюкуронова, галактуронова киселини, рамноза, галактоза и др.)
HPLC72.0015Молекулна маса на
полизахариди
HPLC72.0016.Алгинова киселина (анхидроуроново съдържание)Титриметричен60.0017.Осапунително
число
Титриметрично24.0018.Киселинно
число
Титриметрично24.0019.Мазнини
Гравиметрично24.0020.Антиоксидантна активност
(DPPН•-радикал смесен механизъм на действие (електронен и протонен трансфер)
Спектро-фотометричен18.0021.Антиоксидантна активност
(ABTS•-радикал, смесен механизъм на действие(електронен и протонен трансфер)
Спектро-фотометричен18.0022.Антиоксидантна активност
(FRAP-метод,електронен трансфер)
Спектро-фотометричен18.0023.Антиоксидантна активност (СUРRAC-метод, електронен трансфер)Спектро-фотометричен18.0024.Общи феноли
(по Folin-Ciocalteu’s)
Спектро-фотометричен18.0025.Деривати на кафеена киселина
по Фармакопея
Спектро-фотометричен18.0026.Общи флавоноидиСпектрофотометричен18.0027.Общи проантоцианидиниСпектро-фотометричен18.0028.Антоциани
(pH-диференциален метод)
Спектро-фотометричен24.0029.Глюконова и млечна киселина (соли глюконат лактат)Титриметричен72.0030.Определяне на калцииГравиметричен72.0031.Пенообразуваща и пеностабилизираща способностФизико-химичен108.0032.Емулгираща способностФизико-химичен120.0033.Определяне на кинематичен вискозитетФизико-химичен60.0034.Определяне на хлорофили (хлофорил а, хлорофил Б, общ хлорофил)Спектро-фотометричен36.0035.Определяне на каротеноиди (ликопен и общи каротени)Спектро-фотометричен60.0036.Определяне на
влагосъдържание
Гравиметричен12.0037.Определяне на
пепел
Гравиметричен18.0038.Определяне на титруема киселиност по ISO стандартТитриметричен24.0039.Определяне на
обща киселинност
Физико-химичен12.0040.Определяне на
сурова целулоза
Гравиметричен30.0041.Общи хранителни
фибри (влакнини)
Ензимен-Гравиметричен84.0042.Разтворими и
неразтворими фибри
Ензимен-Гравиметричен144.0043.Протеини по
Брадфорд
Спектро-фотометричен54.0044.Изчисляване на енергийна стойност на храни (суровини, продукти и напитки) (не включва анализ, а само калкулиране на резултата)Физико-химичен12.00
№ | ПОКАЗАТЕЛ
| Цена, лв. с ДДС |
1. | Тест за стабилност | 25.20 |
2. | Определяне на желязо с о-фенантролин | 42.00 |
3. | Определяне на протеини | 36.00 |
4. | Електрофореза на схема за обработка с бентонит | 204.00 |
5. | Трихроматична характеристика на цвета (Х,У,Z) | 25.20 |
6. | Цвят по CIELab | 25.20 |
7. | Относително тегло | 6.00 |
8. | Алкохол с дестилация | 21.60 |
9. | Алкохол /пикнометрично/, без дестилация | 6.00 |
10. | Метилов алкохол с хромотропова киселина | 21.60 |
11. | Висши алкохоли | 21.60 |
12. | Естери | 14.40 |
13. | Алдехиди | 21.60 |
14. | Редуциращи захари | 21.60 |
15. | Захар след инверсия | 24.00 |
16. | Титруема киселинност | 8.40 |
17. | Летлива киселинност | 14.40 |
18. | Летлива киселинност с корекция | 24.00 |
19. | Общ екстракт /пикнометрично/ | 10.80 |
20. | Сух остатък/105/ | 13.20 |
21. | Пепел | 24.00 |
22. | Серен диоксид, свободен и общ | 14.40 |
23. | рН | 8.40 |
24. | Проверка на вина за стабилност | 20.40 |
25. | Разработване на схема за стабилизиране с бентонит | 30.00 |
26. | Разработване на схема за бистрене с танин и желатин | 30.00 |
27. | Разработване на схема за деметализиране с калиев фероцианид ( ЖКС) | 36.00 |
28. | Спектрални характеристики на вина | 12.00 |
29. | Определяне на общи феноли | 15.60 |
30. | Микроскопска характеристика на вино | 10.80 |
31. | Проверка на ЯМКФ | 7.20 |
32. | Определяне количеството на активни микроорганизми в/у твърда среда | 15.60 |
33. | Определяне количеството активни дрожди /мембранна филтрация/ | 28.80 |
34. | Идентификация на микрофлора в дестабилно вино | 46.80 |
35. | Определяне на характера на утайките във вино | 60.00 |
36. | Чиста култура дрожди -0.5Л | 39.60 |
37. | Органолептична оценка | 8.40 |
38. | Антоциани | 15.60 |
39. | Микроскопска характеристика на дрождени и бактериални колонии | 9.60 |
№ | ПОКАЗАТЕЛ | Цена, лв. с ДДС |
1. | Количествен анализ на общи въглехидрати | 54.00 |
2. | Количествен анализ на редуциращи захари | 48.00 |
3. | Количествен анализ на глюкоза (ензимен метод) | 72.00 |
4. | Количествен анализ на фруктоза | 60.00 |
НАПРАВЛЕНИЕ „ТЕХНОЛОГИЯ НА МАЗНИНИТЕ, ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА, ПАРФЮМЕРИЯТА И КОЗМЕТИКАТА
КАТЕДРА „ТЕХНОЛОГИЯ НА ТЮТЮНА, ЗАХАРТА, РАСТИТЕЛНИТЕ И ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА”
АНАЛИЗИ НА МАСЛОДАЙНИ СУРОВИНИ, ГЛИЦЕРИДНИ МАСЛА МАЙОНЕЗА И МАРГАРИН САПУНИ
№ | Показател | Цена, лв. с ДДС |
1. | Масленост | 48.00 |
2. | Влага и летливи | 18.00 |
3. | Примеси | 12.00 |
4. | Хектолитрова маса | 18.00 |
5. | Съдържание на целулоза | 48.00 |
6. | Стабилност на маслото в семето | 84.00 |
№ | Показател | Цена, лв с ДДС |
7. | Органолептична оценка | 12.00 |
8. | Киселинно число/Киселинност | 18.00 |
9. | Пероксидно число | 30.00 |
10. | Осапунително число | 42.00 |
11. | Йодно число по Вийс | 60.00 |
12. | Относителна плътност | 24.00 |
13. | Коефициент на пречупване на светлината | 12.00 |
14. | Цветно число | 36.00 |
15. | Съдържание на хлорофил | 24.00 |
16. | Съдържание на каротеноиди | 24.00 |
17. | Стабилност на маслата | 72.00 |
18. | Неосапуняеми вещества | 36.00 |
19. | Съдържание на фосфор/фосфатиди | 54.00 |
№ | Показател | Цена, лв. с ДДС |
20. | Масленост | 36.00 |
21. | Влага | 18.00 |
22. | Съдържание на натриев хлорид | 18.00 |
23. | Киселинност | 18.00 |
№ | Показател | Цена, лв. с ДДС |
24. | Съдържание на мастни киселини | 48.00 |
25. | Неосапуняеми вещества и неосапунена мазнина | 30.00 |
26. | Съдържание на свободни алкалии | 12.00 |
27. | Съдържание на влага и летливи вещества | 18.00 |
28. | Пенообразуваща способност | 24.00 |
При необходимост от допълнителни анализи, моля, свържете се с нас, за да обсъдим възможностите за изпълнението им.
В цените на услугите е включен ДДС!
При сключване на Договор за услуги и при по-големи количества проби може да се направи отстъпка.
За вътрешно-университетски възложители, цените в НИЛ са 50% от обявените без ДДС.
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: register@uft.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |